Hvězdou téhle směsi grilovacího koření je medvědí česnek. Tato bylinka má jemnější, lehce nasládlou chuť než klasický česnek, takže jídlu dodá výraznou, ale neagresivní vůni. Spolu s paprikou, pepřem a dalšími bylinkami tak tvoří dokonalou kombinaci, která se hodí na gril, do marinád i nádivek nebo třeba na pečené maso či zeleninu.
Grilování, to je hra chutí a vůní – a tahle směs koření s medvědím česnekem je pro tuhle hru jako stvořená. Ať už chystáte šťavnaté steaky, křupavé kuřecí kousky, grilovanou zeleninu nebo zapečené brambory, tohle koření se postará o dokonalý výsledek. Stačí ho smíchat s olejem na marinádu nebo ho jednoduše nasypte přímo na maso či zeleninu a pak už jen nechte chutě pracovat.
Jak medvědí grilovací koření používat?
- Grilované maso – Skvěle dochutí kuřecí stehna, vepřovou krkovici, šťavnaté hovězí steaky i křehké ryby. Stačí směs smíchat s trochou oleje, potřít maso a nechat alespoň hodinu marinovat.
- Zelenina na grilu – Cuketa, lilek, paprika nebo žampiony? Okořeňte je medvědím grilem a získejte dokonalou přílohu, která voní létem.
- Zapečené brambory a těstoviny – Přidejte koření do smetany nebo bešamelu a nechte chutě krásně rozvonět při pečení.
- Nádivky a domácí pečivo – Tato směs koření je také výborná do velikonoční nádivky nebo do domácího chleba či slaných koláčů. Medvědí česnek jim dodá vůni a jemně pikantní chuť.
- Rychlá marináda na všechno – Smíchejte koření s olivovým olejem, trochou citronové šťávy a máte univerzální marinádu pro maso, ryby i zeleninu.
Tip na medvědí máslo: Smíchejte změklé máslo s kořením Medvědí gril a nechte v lednici ztuhnout. Pak už jen stačí dát kolečko na steak nebo rybu a úžasná chuť zaručena!