Pepř grapefruitový vysokohorský

Grapefruitový vysokohorský pepř patří k jednomu z nejvzácnějších koření světa. Roste divoce v odlehlých oblastech na úpatí Himalájí a jeho sklízení je namáhavá ruční práce, které se věnují malá zemědělská družstva.

Jak název grapefruitový pepř napovídá, v jeho aroma na první ochutnání najdete jedinečné aroma grapefruitu, limetky, meduňky a pomela promísenou s mírnou kořenitostí a jemnými hořkými tóny.

Chuť tohoto pepře se báječně hodí k rybám, mořským plodům a drůbeži, ale také ve sladké kuchyni na dezerty, pečivo, dorty nebo sladké ovoce.

Pro dokonalé uvolnění aroma doporučujeme pepř vždy čerstvě pomlít v mlýnku nebo nadrtit v hmoždíři těsně před použitím. Do jídla tento vysokohorský pepř přidávejte až na konci tepelné přípravy, aby se chuť teplem neztratila.

 
Honza z Království doporučuje
Jan Schneedorfer Pokud chcete tomuto pepři dodat ostrost, můžete jej zkombinovat s černým pepřem Malabar či Tellicherry nebo s chilli, se kterým si chuťově velmi dobře rozumí.
 
Země původu Nepál
Na co se pepř většinou používá