Sůl Fleur de Sel s chili Ancho

 
Koření Sůl Fleur de Sel s chili Ancho

Je nám líto, ale prodej tohoto zboží byl ukončen.

Vyhledat podobný produkt

Tato jedinečná sůl Fleur de Sel, do které jsou přidány chilli papričky Ancho, se hodí především k pečenému a grilovanému masu, drůbeži, rybám nebo do zeleninových a těstovinových salátů. Vychutnejte si jedinečnou a křupavou konzistenci solných květů Fleur de Sel s pikantní ovocno-kouřovou chutí a vůní chilli Ancho

Tato gurmánská sůl je ideální především na závěrečné posypání pokrmu.

Co je to Fleur de Sel?

Fleur de Sel, neboli solné květy, jsou jemné křupavé krystalky soli, které se při odpařování mořské vody usazují jako svrchní tenká vrstva. Tyto solné květy pocházejí z Madagaskaru a získávají se tedy z mořské vody Indického oceánu.

Při výrobě Fleur de Sel se využívají pouze přírodní přirozené procesy. Mořská voda se při přílivu zachytí ve vodních nádržích, kde se během dne díky slunečnímu záření postupně odpařuje. Vítr odnáší stoupající vlhký vzduch a zanechává solný roztok, který je odváděn do vysychajících bazénů, než nový příliv opět zaplaví vodní nádrže.

Když se zbývající voda v solném roztoku odpaří, zbude mořská sůl. Ne ale vždy se jedná o drahocennou Fleur de Sel. Ta se tvoří pouze ve dnech s velkými vedry a především za příznivého větru, který nesmí být ani příliš silný a ani příliš slabý.

Jakmile se vytvoří, jsou solné krystaly ručně sesbírány. Na Fleur de Sel je vhodná pouze vrchní vrstva soli o síle asi 1 cm.

Sůl Fleur de Sel není vhodná do mlýnků. Její struktura je tak jemná, že ji snadno rozmělníte mezi prsty. Na jídelním stole se skvěle vyjímá v dekorační mističce.

Na co se Fleur de Sel většinou používá
 
Země původu Německo