Orientální koření

Toto Orientální koření je jemně pikantní směs, která dodá vašim pokrmům charakteristické aroma a chuť inspirovanou kuchyněmi Blízkého a Středního východu. Kombinace koriandru, zázvoru, sladké i pálivé papriky, kurkumy, kmínu, hřebíčku a kardamomu vytváří bohatý a harmonický chuťový profil. Díky špetce černého a bílého pepře a jemného doteku chilli přináší tato směs lehce pikantní nádech, který ozvláštní jakýkoliv recept.

Orientální koření je všestranným pomocníkem pro přípravu pokrmů inspirovaných exotickou kuchyní a můžeme jej použít do různých jídel jako např.:

  • Maso a ryby – ochuťte kuřecí špízy, jehněčí kotlety nebo pečeného candáta pro výraznou chuť.
  • Zeleninové pokrmy – skvělé do dušené zeleniny, cizrnových směsí nebo pečených lilků a cuket.
  • Rýžové pokrmy – použijte ji na pilaf, biryani nebo kořeněnou rýži jako přílohu.
  • Omáčky a polévky – dodejte hloubku a vůni smetanovým i vývarovým omáčkám nebo polévkám.

Jak s Orientálním kořením při vaření pracovat?

Toto koření se nejlépe rozvine při tepelné úpravě. Přidejte směs na začátku vaření k restované cibuli a česneku nebo ji krátce osmahněte na oleji. Pro jemnější chuť ji můžete vmíchat přímo do omáčky nebo pokrmu během vaření. Pokud chcete připravit marinádu, smíchejte směs s trochou oleje, citronové šťávy a jogurtu.

Složení orientálního koření
Datum minimální trvanlivosti 31. 5. 2027
Druh kuchyně, ve které se Orientální koření s oblibou používá
 
Na co se Orientální koření většinou používá