Pokud jste milovníci perníkového koření a máte rádi měkké a vláčné sušenky, rozhodně musíte vyzkoušet perníkové crincles. Tyto popraskané sušenky, kterým se anglicky říká crincles, jsou na povrchu křupavé a uvnitř jemné a vláčné. Pokračovat
|
Před časem jsme napsali jednoduchý návod na vytvoření vlastní domácí salátové zálivky z bylinkové směsi koření. Tím ale naše kreativita při ochucování zeleninových salátů rozhodně nemusí končit. Pokračovat
|
Pokud máte rádi ostré chutě chilli, objevili jste správný recept. Tahle marináda totiž vychází z legendární směsi koření Barbecue Hot Wings, která už podle názvu není pro slabé povahy. Sice se snaží své ostré chutě maskovat sladkou paprikou, ovšem štědrá dávka chilli s pepřem se rozhodně nenechají zapřít. Pokračovat
|
Až se venku začne brzy šeřit a ochlazovat, není nic lepšího než se zavřít doma s vůní pečené husy. Tento recept přináší klasickou husu na novou úroveň, s bohatou kombinací zimního koření, která promění klasické jídlo v něco výjimečného. Pokračovat
|
Někdy není třeba vymýšlet složitosti. Stačí čerstvý filet, kousek bylinkového másla a trocha trpělivosti při pečení nebo grilování. Ať už děláte lososa na bylinkovém másle, pstruha v troubě nebo třeba candáta na pánvi, s máslem plným voňavého koření z toho vždycky bude jídlo, které potěší chuť i nos. Pokračovat
|
Už jste v receptech narazili na celerovou sůl, kterou ale pak marně sháníte široko daleko? Vyrobit si vlastní domácí celerovou sůl je ale přitom velmi snadné. Pokračovat
|
Když se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil. Když se ale zeptáte na recept, nenajdete jediného, který by se na její přípravě s někým shodl.
Chuť chakalaky je stejně pestrá jako historie Johannesburgu, odkud má své kořeny. Pokračovat
|
Kuře je takový nenápadný hrdina kuchyně. Vždy je na dosah ruky, nikdo jej neodmítne, a když mu dáte trochu pozornosti a péče, poděkuje vám tím nejlepším, co umí: šťavnatým masem, vůní a chutí, která může být stokrát jinak. Kuřecí maso ochotně nasává chutě, přizpůsobí se, a když se mu trochu pomůže, dokáže být nezapomenutelné. Pokračovat
|
Husa na bylinkách a citrusech je skvělým způsobem, jak se dostat od tradičních husích receptů k něčemu svěžímu a jinému. Husa je výjimečným pokladem mezi drůbeží a její bohatá chuť, pokud je správně připravena, je rozhodně skvělým kulinářským zážitkem. Pokračovat
|
Vychutnat si husu můžete mnoha různými způsoby, a jedním z nich je její příprava na špejlích. Husa má kvalitní maso s bohatou chutí, a když je správně upravena, může být i velmi jemná. Pokud máte chuť na něco nového a chcete vyzkoušet husí maso na asijský způsob, pak je tento recept přesně pro vás. Pokračovat
|
Grilovaná cuketa je perfektní volba, když hledáte něco lehkého, co snadno připravíte během pár minut. Nejenže se skvěle hodí jako příloha k vašim oblíbeným grilovaným masům nebo rybám, ale můžete si ji vychutnat i jen tak – jako lehkou svačinku nebo stylový předkrm. Pokračovat
|
Příprava ovocných salátů většinou nepatří k těm nejsložitějším receptům a dá se říct, že za málo práce máme hodně muziky. Saláty z ovoce totiž rozhodně patří k favoritům letních dní, ať už jako předkrm ke grilovačce nebo jako odpolední svačinka, ke které děti nemusíte moc dlouho přemlouvat. Pokračovat
|
Sladká klasika s medem a bylinkovým kořením, která z vepřových žebírek udělá voňavou pochoutku jako z ráje. Tohle je marináda, kterou si zamilujete hned po prvním soustu. Je jednoduchá, vyvážená a šťavnatá. Pokračovat
|
Recept na jednoduchý domácí jemně pikantní dresink s francouzským salátovým kořením. Vhodné jak k masu, tak i na zeleninové saláty. Pokračovat
|
Když se řekne bylinkové máslo, většina lidí si představí krásně se rozpouštějící kolečko másla na steaku nebo rybě. Ale i taková křupavá bagetka s voňavým máslem je něco, co zmizí ze stolu ještě před tím, než se vůbec začne servírovat hlavní chod. Pokračovat
|
Populární fazolky tonky se díky své vanilkové chuti používají především při výrobě sladkého pečiva a dezertů. Zkuste je zkombinovat s medem, šťávou z konzervovaného ovoce a hotovu zálivku použijte na ochucení ovocného salátu. Pokračovat
|
Recept na domácí pikantní dresink s legendárním kořením Café de Paris. Chuť tohoto dresinku skvěle doplní jak pečené nebo grilované maso, tak i zeleninové saláty. Pokračovat
|
Spaghetti aglio, olio e peperoncini, neboli těstoviny s česnekem, olejem a chilli, které patří dnes k nejznámějším italským pokrmům, původně začaly svůj život jen jako těstoviny s česnekem a olejem chudých neapolčanů, kteří si nemohli dovolit variantu špaget se škeblemi jako bohatí měšťané. Pokračovat
|
Stačí pár ingrediencí a jednoduchý a zdravý italský dresink jak na zeleninový salát, tak i jako příloha ke grilovanému masu, je na světě. Pokračovat
|
Bylinka estragon byla známá již ve starověkém Egyptě, kde se používala především k náboženským účelům a v léčitelství. I staří Řekové používali tuto bylinku pro magické účely a pro její hadovitý tvar kořenů věřili, že dokáže vyléčit uštknutí jedovatých hadů.
Do evropské kuchyně estragon vtrhl s mongolskou invazí až ve 13. Pokračovat
|