Takhle má vypadat grilovačka jako z amerického jihu! Když maso syčí na rozpáleném grilu, kolem se line omamná vůně koření a do toho se mísí jemný závan rumu. Americké rumové koření přináší přesně tuhle atmosféru – směs pepře, papriky, bylinek a kapky rumového aroma dodá každému soustu ten správný říz. Skvěle se hodí na steaky, žebírka, šťavnaté kuřecí kousky nebo třeba obyčejné buřty na pivě, které posune na úplně jinou úroveň.
Ať už maso pečete, grilujete, nebo ho pomalu táhnete v troubě, stačí ho jen důkladně potřít tímhle kořením, nechat chvíli odležet a pak už jen čekat na tu dokonalou karamelizovanou kůrčičku. Přidejte pár kapek bourbonu do marinády a dostanete chuťovou bombu, která vás přenese přímo na verandu dřevěného ranče kdesi v Tennessee.
Jak Americké rumové koření použít?
Tohle koření není žádná jemná směska na lehoučké salátky. Je to pořádná dávka chuti, která umí rozjet grilovačku, rozvonět troubu a proměnit i obyčejné maso v něco, na co budete vzpomínat ještě druhý den. A jak na to?
- Steaky a burgery – Maso stačí lehce potřít olejem, bohatě posypat tímhle kořením a nechat chvilku odpočinout. Pak ho hoďte na pořádně rozpálený gril a opékejte zprudka, aby se zatáhlo a zachovalo si šťavnatost. Když si přidáte do marinády ještě kapku rumu nebo bourbonu, bude to dokonalé.
- Žebírka a křídla – Nejlepší věc na pomalé pečení i grilování. Smíchejte koření s trochou medu a oleje, maso pořádně obalte, nechte odležet a pak už jen pomalu táhněte v troubě nebo na grilu. Výsledek? Maso, které se rozpadá na jazyku a přitom má krásně kořeněnou, karamelizovanou kůrčičku.
- Buřty na pivě – Klasika, která si říká o vylepšení! Stačí buřty naříznout, zasypat tímhle kořením, zalít tmavým pivem a nechat se péct v troubě nebo pomalu táhnout na ohni. Výsledkem je chuť, která se krásně propojí s rumovým aroma a pivní hořkostí.
- Grilovaná kuřecí křidýlka – Hoďte je do misky, posypte pořádnou dávkou koření, zakápněte olejem a nechte přes noc v lednici. Pak je jen šoupněte na gril nebo do trouby a připravte se na neuvěřitelně šťavnaté maso s nádhernou kořeněnou vůní.
- Marinované vepřové – Když smícháte koření s dijonskou hořčicí, trochou medu a rumem, dostanete luxusní marinádu, která se hodí na vepřovou panenku nebo třeba pečenou krkovici.
- Karbanátky nebo sekaná – Když přidáte Americké rumové do mletého masa, dostanete naprosto originální a vynikající karbanátky. Koření se skvěle hodí jak do domácích karbanátků a burgerů, tak i třeba i do sekané. Stačí koření promíchat s masem, přidat trochu hořčice, strouhanky a vajíčko – a máte z obyčejného jídla naprostou lahůdku.
Grilování s vůní jižanského ranče
Tohle koření není pro slabé povahy. Je to směs, která dává masu charakter, šmrnc a pořádnou dávku chuti. Ať už chystáte víkendovou grilovačku s přáteli, nebo si jen chcete zpříjemnit večeři něčím výjimečným, Americké rumové koření zajistí, že na vaše kuchařské umění se jen tak nezapomene. Takže rozehřejte gril, nachystejte maso a dejte tomu pořádný říz!