Vanilka lusk Bourbon Madagaskar MAXI

 
Koření Vanilka lusk Bourbon Madagaskar MAXI
Vanilka lusk Bourbon Madagaskar MAXI
Vanilka lusk Bourbon Madagaskar MAXI
 

Je nám líto, ale prodej tohoto zboží byl ukončen.

Vyhledat podobný produkt

Vysoce kvalitní lusk vanilky o délce 17 - 20 cm a váze 5 - 8 g. Vanilka odrůdy Bourbon, která pochází z Madagaskaru, je nejkvalitnější druh vanilky.

Vanilkové lusky se v kuchyni používají nejčastěji k přípravě sladkých jídel, moučníků do zmrzliny nebo nápojů. Nejcennější částí vanilkového lusku je jeho obsah tvořený drobnými černými zrníčky. Před použitím tedy vanilkový lusk podélně rozřízneme a zrníčka vyškrábneme tupou stranou nože. Lusk zbavené zrníček ale nevyhazujeme a můžeme jej použít např. do svařeného vína nebo na výrobu vanilkového cukru.

Aromatické látky vanilky nejsou příliš těkavé, cítíme ji víc chutí, než čichem.

Chuť a vůně příjemná intenzivní sladká chuť a vůně
Na co se používá Do sladkých omáček, dezertů, zmrzliny, koláčů, sušenek, cukroví, na výrobu domácího vanilkového cukru a extraktu.
Recept DOMÁCÍ VANILKOVÝ CUKR
Do nádoby s cukrem zapíchněte lusk vanilky, můžete ho podélně rozříznout a obsah lusku zamíchat do cukru. Občas cukr promíchejte a přiblížně za 2 týdny máte výborný vanilkový cukr. Využít takto můžete i lusky zbavené zrníček, které jste použili při výrobě créme brulée nebo pečení.
Země původu Madagaskar