Mořská sůl uzená na bukovém dřevě / Koření

Tato mořská sůl se sklízí výhradně ručně v malém mořském solném závodě uprostřed přírodní rezervace na pobřeží Chorvatska. Proces uzení se provádí ve specializované firmě v německém Sasku, kde mistr uzenář sůl udí 140 hodin na bukovém dřevě. Výsledkem je čistě přírodní produkt bez přidání umělého aroma nebo barviva.

Díky tomu má bohatou a intenzivní uzenou chuť i vůni, kterou můžete obohatit kuřecí nebo vepřové maso, ryby, tofu, luštěniny či třeba brambory nebo vaječné pokrmy. Obzvláště vynikající je pro přípravu kouřových barbecue omáček a marinád. Tato uzená sůl je darem z nebes pro vegetariány i vegany, díky které si mohou obohatit jídelníček o chuť slaniny a dalších uzených mas.

 
Honza z Království doporučuje
Jan Schneedorfer Pokud si chcete v domácích podmínkách užít chuť brambor pečených v popelu, stačí, když uvaříte brambory ve slupce osolené touto uzenou mořskou solí.
 
Složení uzené mořské soli
Datum minimální trvanlivosti 1. 2. 2030
Země původu Německo
Mořská sůl uzená na bukovém dřevě nabízíme v těchto variantách
 
Na co se Mořská sůl uzená na bukovém dřevě většinou používá