Směs koření Tandoori Masála

 
Směs koření Tandoori Masála
Balení 30 g 42 Kč koupit Balení 80 g 112 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 140,- / 100 g Cena: 140,- / 100 g

Tandoori masála získala svůj název podle tradiční pece tandoor, což je hliněná pec používaná v indické kuchyni. Tato směs koření byla původně vytvořena pro marinování masa a zeleniny před pečením v tandooru. Postupem času se ale tato receptura stala oblíbenou i pro pečení a vaření mimo tuto pec jak v Indii, tak i mimo ni.

Stejně jako další slavné indické směsi koření, i Tandoori masála nemá pevně dané složení a každá rodina si míchá svou dokonalou směs. V naší Tandoori Masala najdete harmonické spojení klasických ingrediencí indické kuchyně jako je římský kmín, koriandr semínka i list, paprika, kurkuma, cibule, česneku, pepř, hořčic, zázvor, paprika, nové koření, galangal, muškátový oříšek, skořice, hřebíček a dlouhý pepř.

Jak můžeme koření tandoori masála v kuchyni využít?

Kuře Tandoori
Snad nejznámější použití tohoto koření. Stačí namarinovat kuřecí kousky, křídla nebo stehna ve směsi jogurtu a koření. Poté grilujte nebo pečte, abyste získali lahodný pokrm, který je uvnitř křehký s vláčný a zvenku lehce křupavý.

Zelenina Tandoori
Zeleninu jako je paprika, cibule, lilek, patizon nebo cuketa důkladně namočte v marinádě na bázi Tandoori masala, poté napíchejte a grilujte pro lahodnou vegetariánskou variantu.

Tandoori Paneer
Kostky sýra paneer (panýr) lze marinovat v Tandoori masala a grilovat buď jako skvělý předkrm nebo hlavní chod.

Tandoori Naan
Dodejte svému domácímu chlebu naan šmrnc přidáním Tandoori masaly do těsta. Takto připravený chléb je fantastická příloha třeba ke karí.

Krevety Tandoori
Dopřejte mořským plodům pikantní úpravu marinováním krevet v Tandoori masale. Krevety můžete grilovat nebo orestovat na pánvi.

Tandoori Tofu
Pro veganské zpestření marinujte tofu ve směsi Tandoori masala a buď grilujte, nebo smažte na pánvi.

Tandoori masala je víc než jen směs koření; je to cesta za všemi chutěmi Indie, kterou by díky své bohaté historii, zářivým chutím a rozmanitým možnostem použití neměl vynechat žádný milovník této exotické kuchyně.

Druh kuchyně, ve které se masála s oblibou používá
 
Na co se masála většinou používá
 
Doporučené dávkování 2 vrchovaté polévkové lžíce koření na 1 kg masa nebo na 500 g jogurtu
Země původu Německo
Masála je dostupná v těchto variantách