Zeleninové koření na bruschettu

Bruschetta není jen o rajčatech – v Itálii se často setkáte i s bruschettou s grilovanou zeleninou, restovanou cibulkou nebo paprikou. Tato varianta je ideální pro ty, kteří mají rádi výraznější chuť a chtějí do bruschetty dostat víc textury a vůně. Zeleninová směs koření kombinuje sušená rajčata, restovanou cibuli, papriku, česnek, bazalku a oregano, což jí dodává bohatou chuť a mírně kouřový nádech.

Díky sušené restované cibuli a paprice je tato bruschettová směs výraznější než klasická bylinková varianta, ale zároveň jemnější než sýrová verze. Skvěle se hodí nejen na bruschettu, ale i na další jídla, kde chcete dodat pokrmu hlubší zeleninovou chuť.

Jak použít koření na zeleninovou bruschettu?

Tato směs koření se hodí nejen na bruschettu, ale i do dalších středomořských pokrmů. Vyzkoušejte ji třeba takto:

  • Zeleninová bruschetta – Smíchejte koření s olivovým olejem, nechte pár minut odležet a poté naneste na opečený chléb.
  • Těstovinové saláty – Skvělé na dochucení salátů s grilovanou zeleninou nebo mozzarellou.
  • Grilované maso a zelenina – Přidejte koření do marinády na zeleninu, kuřecí nebo vepřové maso.
  • Polévky – Výborné do rajčatové nebo zeleninové polévky pro bohatší chuť.
  • Brambory a rýže – Okořeňte pečené brambory nebo dušenou rýži pro středomořský nádech.
  • Náplně do sendvičů a panini – Směs koření krásně zvýrazní chuť domácích sendvičů nebo zapečených baget.

Jak s kořením na bruschettu pracovat?

Nejlepší způsob přípravy bruschetty je smíchat směs koření s olivovým olejem a nechat několik minut odstát, aby se chutě krásně spojily. Doporučené množství je 1 polévková lžíce na jednu bruschettu nebo podle chuti.

Tip na dokonalou zeleninovou bruschettu

Pro ještě lepší chuť zkombinujte tuto směs s čerstvě nakrájenou grilovanou zeleninou, například paprikou, lilkem nebo cuketou. Pokud chcete výraznější chuť, můžete bruschettu krátce zapéct v troubě, aby se chutě ještě lépe spojily.

Koření na bruschettu zeleninovou přinese do vaší kuchyně bohatou chuť sušené zeleniny a bylinek. Ať už jej použijete na pečivo, do těstovin nebo do salátů, vždy dodá pokrmům příjemnou hloubku a jemně kořeněný nádech.

Složení koření na zeleninovou bruschettu
Datum minimální trvanlivosti 31. 3. 2026
Země původu Česká republika
Bruschetta je dostupná v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se bruschetta s oblibou používá
 
Na co se bruschetta většinou používá