Koření na aglio olio e peperoncino

Aglio peperoncini je středně pálivá směs koření, která přináší autentickou chuť italské kuchyně až na váš talíř. Toto koření je ideální pro všechny milovníky pikantních a aromatických pokrmů, kteří chtějí obohatit své recepty o skutečné italské chutě.

Složení a chuť Aglio peperoncini

V této směsi koření je samozřejmě nejdůležitěšjí česnek (italsky aglio), který přináší výraznou a charakteristickou chuť. Hned za ním následují chilli papričky (italsky peperoncini), které jídlu dodávají střední úroveň pálivosti. Tu svou charakterickou štiplavostí doplňuje černý pepř. Ostré chutě těchto přísad zjemňuje sladká paprika a samozřejmě cibule, která je pro italskou kuchyni rovněž nezbytná. Petržel a oregano dodávají bylinkové tóny a svěžest, která je rovněž typická pro italské pokrmy. Přidaná špetka soli slouží jako nezbytné ochucovadlo, které zvýrazňuje ostatní chutě a pomáhá je propojit. Protože jsou všechny složky hrubě namleté, koření poskytne jídlu nejen výraznou chuť, ale i atraktivní vzhled.

Využití v kuchyni

Aglio peperoncini je všestranná směs koření, která najde široké uplatnění jak v italské kuchyni, tak i dalších receptech. Je ideální pro přípravu tradičních italských pokrmů, jako jsou špagety Aglio olio e peperoncini, kde dokonale propojí chutě česneku, chilli a olivového oleje s těstovinami. Tato směs je také skvělá pro přípravu bruschetty – smíchejte ji s olivovým olejem, rajčaty a bazalkou a nechte marinovat. Poté směs podávejte na čerstvě opečené bagetě nebo bílém chlebu. Aglio peperoncini lze použít i do různých marinád na grilování, kde dodá masu pikantní a aromatickou chuť. A samozřejmě nesmíme zapomenout na pizzu, další italská legenda, na kterou se toto koření výborně hodí.

Kromě klasických receptů je tato směs vynikající volbou i pro dochucení polévek, omáček a zeleninových salátů a pokrmů. Můžete ji přidat do rajčatových omáček, aby získaly bohatou a pikantní chuť, nebo ji použít k dochucení pečených brambor. Tato směs je skutečně všestranná a umožňuje vám objevovat nové a zajímavé chuťové kombinace ve vaší kuchyni.

 
Míša z Království doporučuje
Michaela Schneedorferová Vyzkoušejte na plátky nakrájená rajčata a mozzarellu dochutit olivovým olejem a posypat touto směsí koření.
 
Složení Aglio peperoncini Může obsahovat stopové množství celeru.
Datum minimální trvanlivosti 30. 9. 2027
Země původu Česká republika
Koření na aglio olio e peperoncino nabízíme v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se Koření na aglio olio e peperoncino s oblibou používá
 
Na co se Koření na aglio olio e peperoncino většinou používá