Rozmarýn

 
dekorace Rozmarýn
Balení 20 g 28 Kč koupit Balení 60 g 84 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 140,- / 100 g Cena: 140,- / 100 g

Rozmarýn je stálezelená léčivá rostlina a také velmi aromatické silné koření (využívají se úzké listy, které vypadají spíš jako jehličky). Typickou příchuť dává jehněčím, skopovým a kuřecím pokrmům. Používá se ke kořenění zvěřiny, do marinád, rajčatové polévky atd. Je vynikající k aromatizaci octa. Používá se i k do bylinných čajů. Je součástí oblíbeného provensálského koření.

Chuť a vůně Hořkosladká zemitá chuť s vůní borovice a kafru.
Druh kuchyně, ve které se rozmarýn s oblibou používá
 
Na co se rozmarýn většinou používá
 
Kde se pěstuje Evropa, severní Afrika, Velká Británie, USA, Mexiko
Na co se používá Na ryby, drůbež, těstoviny, do rajské omáčky, při přípravě skopového, jehněčího a telecího masa, do polévek, pečiva, mletého masa, zeleninových a bramborových pokrmů, do bylinkového másla, na ochucení olejů, octů i likérů.
Upozornění Nedoporučuje se používat ve větší míře v těhotenství.
Recept GRILOVANÁ KRKOVIČKA S ŘECKÝMI BYLINKAMI
4 plátky vepřové krkovičky
marináda: 200ml olivového oleje, 8 lžic citronové šťávy, 2 lžičky citronové kůry, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžíce sušeného rozmarýnu, 2 lžičky suš.oregana, 6 stroužků nakrájeného česneku
Maso naložte do marinády alespoň na 30 minut, ideálně na 3-4 hodiny, poté opečte na grilu (případně na pánvi).
Země původu Španělsko, Maroko
Rozmarýn nabízíme v těchto variantách