V kuchyni je často fascinující sledovat, jak se tradiční recepty různých kultur mohou spojit a vytvořit něco zcela nového. Itálie je známá svou láskou k čerstvým surovinám a jednoduchým, ale bohatým chutím. Tento recept bere tradiční italskou koncepci masa vařeného v hrnci a kombinuje ji s robustní chutí husy.
Delikátní, vláčné maso divoké husy se promění v kulinářský zážitek plný chutí díky kombinaci křehké zeleniny, koření a pikantních feferonek. Podávané s měkkou bagetou a posypané bohatým sýrem.
Co budeme potřebovat?
- celá vykostěná husí prsa
- 1 velká cibule
- 3 ks řapíkatého celeru
- 1 velká zelená paprika
- 1 velká sladká červená paprika
- 1 velké rajče
- 1 střední sklenice feferonek
- 4 polévkové lžíce koření na italský dresink
- 2 polévkové lžíce worcestrové omáčky
- 2 polévkové lžíce sladké okurkové šťávy
- sůl
- 1 polévková lžíce drcené červené papriky
- sýr mozzarella, strouhaný
- bageta
Jak na to?
- Smíchejte 2 polévkové lžíce koření na italský dresink se dvěma šálky vody. Tuto směs nalijte na husí prsa. Přidejte tolik vody, aby byla husa kompletně ponořená. Marinujte v lednici přes noc.
- Na dno velkého hrnce vložte okapanou husu. Přidejte nakrájenou zeleninu (kromě feferonek a rajčat).
- V menší misce smíchejte worcestrovou omáčku, sladkou okurkovou šťávu a šálek vody se dvěma polévkovými lžícemi koření na italský dresink. Tuto směs rovnoměrně nalijte do hrnce.
- Do hrnce přidejte feferonky společně s polovinou jejich šťávy a nakrájená rajčata.
- Přidejte drcenou červenou papriku a sůl dle chuti.
- Vařte na mírném ohni 8–10 hodin, dokud maso není tak měkké, že se snadno oddělí od kostí.
- Maso pokrájejte na kousky, které servírujte na bagetě, posypané strouhaným sýrem.