Grilovaná husa s fíky

 Grilovaná husa s fíky
 

Fíky a husa – kombinace, která možná překvapí. Ale ještě více překvapí, jak dokonalé spojení to je. Husa přináší výraznou chuť lahodného drůbežího masa, která je doplněna sladkou chutí zralých fíků. Připravte se na oslavu chutí, které vás vtáhnou do svého okouzlujícího tance.

Co budeme potřebovat?

  • 500 g husích prsou
  • 8 - 10 ks čerstvých fíků
  • ¼ šálku sušených fíků
  • sýr feta
  • listy máty
  • sůl a pepř
  • ½ šálku balzamikového octa
  • 2 polévkové lžíce cukr
      

Jak na to?

  1. V malém hrnci smíchejte balzamikový ocet, cukr a sušené fíky pokrájené na malé kostičky. Zahřívejte na středním ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí. Snížte teplotu a nechte vařit asi 15 minut, dokud sirup nezhoustne. Před použitím sirup přeceďte.
  2. Předehřejte gril na 190 °C. Husí prsa osolte a opepřete. Nejprve je pečte 5 - 7 minut kůží nahoru. Poté otočte a pečte dalších 3 až 5 minut.
  3. Po upečení nechte maso 5 až 10 minut odpočívat. Následně je nakrájejte na tenké plátky napříč vlákny masa.
  4. Husu podávejte společně s čerstvými fíky, sýrem feta, listy máty a pokapané fíkovo-balzamikovým sirupem, který jsme si připravili v prvním kroku.