14 tipů, jak si pořádně okořenit grilování

 
14 tipů, jak si pořádně okořenit grilování

Grilovací sezóna je v plném proudu a my vám přinášíme tyto zajímavé tipy, jak dát grilovanému masu, rybám i zelenině nové chutě.

Směs grilovacího koření Amazonia Grilovací koření Amazonia

Základem této směsi koření s exotickým názvem jsou dva druhy pepřů, které ve spojení s rozmarýnem a tymiánem dávají připravovanému masu velmi specifickou chuť. Její vlastnosti ocení především ti, kteří chtějí zachovat původní chuť připravovaného masa, ale zároveň dodat pokrmu něco zvláštního až výjimečného. KOUPIT KOŘENÍ AMAZONIA >>

Směs koření Pařížský pepř Pařížský pepř

Jako na královské hostině se budete cítit po jídle ochuceném touto směsí koření složeného z různých druhů drcených pepřů, papriky, koriandru a pískavice nebo-li řeckého sena. Vhodná je především na minutky z hovězího, vepřového, kuřecího i rybího masa. Dále i na smažení, pečení či nakládání masa a sýrů, například nakládaný hermelín. KOUPIT PAŘÍŽSKÝ PEPŘ >>

Směs koření Piri-Piri Piri-Piri

Směs koření Piri-Piri je původem z Afriky a do Evropy se dostala díky portugalským mořeplavcům. Chilli papričky, které jsou jejím základem, obsahují látky napomáhající trávení a zpomalující fyziologické procesy stárnutí. V Portugalsku se směs koření Piri-Piri tradičně používá na kuře, ale lze ji s úspěchem přidat i na jiné druhy masa či na grilovanou zeleninu. KOUPIT PIRI-PIRI >>

Směs koření na pikantní steak Směs koření na pikantní steak

Říká se, že pokud chcete ochutnat všechny kuchyně světa, stačí zajet do New Yorku. A podniky nabízející pořádné steaky tam nebudete muset hledat dlouho. Tato pikantní směs dokonale ochutí všechny druhy grilovaného masa, ryb i zeleniny. Snadno si tak doma připravíte rozmanité chutě a vůně, které se mísí v americké metropoli. KOUPIT KOŘENÍ NA PIKANTNÍ STEAK >>

Směs koření na barbecue se zeleným pepřem Barbecue se zeleným pepřem

Tato hrubozrnná směs koření představuje základ pro nejrůznější způsoby přípravy masa. Osvědčila se jako přísada na marinování masa určeného pro grilování. Směs lze použít na všechny druhy masa, zvěřinu, ryby i zeleninu. Zelený pepř dodává směsi jemnou chuť a svěží vůni. KOUPIT KOŘENÍ NA BARBECUE >>

Směs koření na grilované ryby Ryby na grilu

Grilování ryb není nijak složitý proces a s touto hrubozrnnou směsí koření bude chuťový zážitek zaručen. Koření je vhodné na grilované sladkovodní ryby jako je kapr nebo pstruh, ale i mořskou tresku nebo pangasia. Protože ryby, na rozdíl od jiných mas, nemají příliš výraznou chuť, doporučujeme dávat spíše menší množství koření. KOUPIT KOŘENÍ NA RYBY >>

Koření na grilovanou zeleninu Koření na grilovanou zeleninu

Mírně pálivá, nasládlá směs koření a bylinek k ochucení grilované nebo i jinak tepelně upravené zeleniny. Tato směs koření dodá grilovanému lilku, dýni, cuketě, paprikám, rajčatům a další zelenině mírně pálivo-sladkou chuť. Své uplatnění toto koření najde při ochucení nejen grilované, ale i jinak tepelně upravené zeleniny. KOUPIT KOŘENÍ NA GRILOVANOU ZELENINU >>

Grilovací koření pro děti Grilovací koření pro děti

Samozřejmě při grilování myslíme i na děti a přátele, kteří nejsou příznivci pálivých chuťí. Těm udělá radost tato nepálivá příjemně vonící směs grilovacího koření. KOUPIT GRILOVACÍ KOŘENÍ PRO DĚTI >>

Směs koření na grilovanou zeleninu Adamova medová žebra

Tato lahodná neostrá směs koření s medem je lehce sladká s příjemným česnekovým aroma. Skvěle s ní ochutíte žebírka nebo grilovaná křidýlka. Medově sladkou marinádu si připravíte, když smícháte tuto směs koření s olejem, jogurtem, protlakem nebo prolisovanými rajčaty. KOUPIT KOŘENÍ NA MEDOVÁ ŽEBRA >>

Směs koření na americké brambory Americké brambory

Při grilovaní samozřejmě nesmíme zapomenout ani na přílohu. Tato směs koření je ideální pro ochucení pečených a smažených brambor, hranolek nebo amerických brambor. KOUPIT KOŘENÍ NA AMERICKÉ BRAMBORY >>

Americké rumové koření Americké rumové koření

Pikantní směs pepře, bylinek a rumového aroma na vepřové a jiné pečeně, minutky a grilování. Aby se zachovalo rumové aroma, maso okořeňte až těsně před koncem tepelné úpravy. KOUPIT AMERICKÉ RUMOVÉ KOŘENÍ >>

Dětenické středověké koření Dětenické středověké koření

Z této směsi koření a oleje připravíte jemně pálivou marinádu na kuřecí stehýnka nebo křidýlka. Maso do marinády naložte nejlépe den před grilováním. KOUPIT STŘEDOVĚKÉ KOŘENÍ >>

Směs koření Harissa Harissa

Jako horké tuniské písky, odkud tato oblíbená směs pochází, zanechá harissa stopu ve vašich ústech. Pálivost není díky ostatním složkám tak přímočará, ale přesto se řadí k nejpálivějším směsím koření. KOUPIT HARISSU >>

Směs pepřového koření na grilování Pepřové koření

Pokud rádi grilujete, tak pepř je určitě koření, které jste již na svém grilu použili. Ale i tak běžnému koření, jakým černý pepř u nás je, lze dodat novou a zajímavou chuť. Vyzkoušejte například tuto hrubozrnnou ostřejší směs pepře, chilli a dalšího koření. KOUPIT PEPŘOVÉ KOŘENÍ >>