Výběrová degustační sada 12 koření na pečení v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a výšku 2 cm. Na spodní straně každé kořenky je popis obsahu.
Složení sady:
PERNÍKOVÉ KOŘENÍ
Složení: fenykl, koriandr, skořice, anýz, pomerančová kůra, nové koření, hřebíček, muškátový květ, muškátový ořech, badyán.
KOŘENÍ NA ŠTRŮDL
Složení: skořice, citronová kůra, kardamom, zázvor, hřebíček.
ZÁZVOR MLETÝ
Přidává se do pudinků, želé, vánočního cukroví a nápojů.
KOŘENÍ NA SLADKÉ PEČENÍ
Složení: citronová a pomerančová kůra, skořice cejlonská, kardamom, muškátový květ.
KARDAMOM MLETÝ
Kardamomem se ochucuje vánoční pečivo, ovocné zákusky a kompoty. Hodí se do jakéhokoli sladkého jídla.
CITRONOVÁ KŮRA
Přidává se do dezertů, pečiva, nákypů. Výborná je ale také na ryby, čínské pokrmy, do pomazánek, omáček a marinád.
POMERANČOVÁ KŮRA
Použijte ji při pečení moučníků a přípravě krémových dezertů, zavařenin, na marinády, omáčky, pomazánky, asijské zeleninové a masové pokrmy, na ryby.
ANÝZ MLETÝ
Skvěle ochutí koláče, vánočno pečivo, anýzové placičky a samozřejmě bývá součástí chlebového koření.
HŘEBÍČEK MLETÝ
Na kořenění sladkých pokrmů, cukroví a pečiva. Dochutit s ním lze hovězí maso, omáčky, marinády, šunku, rýži. Patří do mnoha směsí orientální kuchyně.
SKOŘICE INDONÉSKÁ MLETÁ
Skořice se používá jak do slaných masitých jídel čínské a indické kuchyně, tak i do sladkých pokrmů. Vše, co se sladí cukrem, můžete také ochutit skořicí: kaše, moučníky, kompoty, pudinky, jablkový závin, svařené víno, punče apod.
BADYÁN MLETÝ
V naší české kuchyni se používá především do vánočního pečiva, perníků, povidel, ovocných polévek, kompotů.
TONKA FAZOLE
Fazole Tonka se s úspěchem používají při přípravě domácí zmrzliny, pudinku nebo soufflé. Kromě sladké kuchyně se přidává tonka do rajčatových omáček, mrkvové polévky nebo i do těstovin.
Sada celkem obsahuje 100 g koření.