Černucha
Jednodruhové koření
Černucha, někdy známá jako černý kmín, je takový nenápadný zázrak v kuchyni. Malá černá semínka mají lehce pepřovou, mír...
Čertovo lejno drcené
Jednodruhové koření
Asafoetida, známá také pod lidovým názvem „čertovo lejno“, je jedním z nejzajímavějších a nejstarších koření používaných...
Čertovo lejno mleté
Jednodruhové koření
Jemně mletá asafoetida, nebo-li lidově „čertovo lejno“ je varianta tohoto unikátního koření, která se snadno dávkuje a r...
Hořčice černá celá
Jednodruhové koření
Jestli chcete, aby se u vás doma vařilo jako v pravé indické kuchyni, černá hořčice nesmí chybět. Tahle malá semínka maj...
Chilli Naga Bhut Jolokia
Jednodruhové koření
Chilli paprička Naga Bhut Jolokia byla dlouhou dobu (až do roku 2007) se svou pálivostí 1 000 000 SHU (jednotka pálivost...
Koriandr mletý
Jednodruhové koření
Mletý koriandr má se svojí příjemnou kořeněnou chutí a vůní exotických dálek rozmanitou paletu uplatnění. Od sladkých pe...
Mangový prášek
Jednodruhové koření
Sušený rozemletý mangový prášek, nebo jak se mu v Indii říká amchur, je tajná zbraň místních kuchařů. Dodává jídlům jemn...
Pepř dlouhý
Jednodruhové koření
Dlouhý pepř je výraznější bratranec klasického černého pepře, ale s jedinečným aromatickým profilem. Jeho chuť je nejen ...
Pískavice celá
Jednodruhové koření
Kdo se rád toulá vůněmi indické, arabské nebo severoafrické kuchyně, ten se s pískavicí určitě potkal. Možná jste na ní ...
Pískavice listy
Jednodruhové koření
Jestli vám něco chybí na poličce s kořením a ještě o tom nevíte, tak jsou to sušené listy pískavice. Tohle exotické koře...
Pískavice mletá
Jednodruhové koření
Možná pískavici znáte jako fenugreek nebo řecké seno, ale ať už jí říkáte jakkoliv, její chuť je nezaměnitelná....
Sůl černá
Jednodruhové koření
Černá sůl, známá také jako Kala Namak, je skutečný chuťový originál. Ačkoliv má spíš růžovošedou barvu (v krystalech až ...