Proutěný dárkový košíček obsahuje 6 kornoutů s následujícím kořením:
Kurkuma (30 g)
Indická kuchyně přibarvuje kurkumou rýži a sladké pokrmy. Též vhodná do vařených
brambor nebo knedlíků, polévek, k přibarvování másla, sýrů, těstovin atp.
Paprika sladká zauzená (30 g)
Zauzená sladká paprika je výborná do polévky, které dodá masovou příchuť. Ve
Španělsku se přidává do paelly a k ochucení tvrdého sýra.
Bambova sůl (40 g)
Směs k ochucení ryb, zeleninových salátů, pomazánek, dresingů, omáček, rýže,
luštěnin, brambor či drůbežích pokrmů. Vhodná i jen na posypání chleba s máslem.
Složení: mořská sůl s jodem (30 %), karotka, petržel, pastinák, celer, cibule, paprika
sladká, sezam, chilli, česnek, majoránka, kardamom, koriandr, kurkuma, pepř bílý a
zelený, petržel, kmín, tymián, fenugreek, zázvor, nové koření, muškátový květ,
skořice, hřebíček, fenykl.
Čarodějka (30 g)
Mírně ostrý kořenící univerzální přípravek, který výborně ochutí vegetariánskou
kuchyni. Složení: česnek, koriandr, paprika, hořčice, pepř, kmín, kurkuma, zázvor,
skořice, chilli, majoránka, máta, cibule, kyselina citronová, sezam, len, římský kmín,
hřebíček, muškátový květ, cukr, fenykl, fenugreek, celerový list, sůl (25%).
Garam masala (30 g)
Universální směs pro indické pokrmy masité i vegetariánské. Na začátku přípravy je
vhodné směs opražit na oleji. Složení: bobkový list, hřebíček, chilli, kardamom,
koriandr, kurkuma, muškátový květ a ořech, pepř, pískavice, římský kmín, skořice.
Tandoori masala (30 g)
Ostrá, typicky indická směs. Ideální do zeleninových, houbových, masitých
i bramborových pokrmů. Vhodná zelenina je například patizon či lilek.
Složení: česnek, fenykl, chilli, kardamom, římský kmín, sůl, zázvor.