Proutěný dárkový košíček obsahuje 8 kornoutů s následujícím kořením:
Anýz (30 g)
Anýz se užívá do koláčů, vánočního pečiva, anýzových placiček, na ochucení
mléčných polévek, ovesných kaší, rýžových pokrmů a do asijské kuchyně.
Badyán (30 g)
Voní podobně jako anýz, ale jeho vůně je silnější a těžší. V české kuchyni se
používá do vánočního pečiva, perníků, povidel a ovocných polévek.
Citronová kůra (30 g)
Citronovou kůru používáme v české kuchyni tradičně do těst, kterým dodá
citronovou příchuť. Lze ji použít k ochucení bylinných čajů či svařeného vína.
Hřebíček (30 g)
Hřebíček je velmi aromatické koření, které se používá ke kořenění sladkých
pokrmů, kompotů a pečiva, zvláště vánočního.
Kardamom (30 g)
Kardamom chutná kořenitě a nasládle, až citronově. Ochucuje se jím vánoční
pečivo, ovocné zákusky a kompoty. Hodí se do jakéhokoli sladkého jídla.
Pomerančová kůra (30 g)
Sušená mletá pomerančová kůra dodá pokrmům lehký ovocný nádech. Hodí
se např. do ovocných moučníků, perníků a vdolků.
Skořice (30 g)
Vše, co sladíme cukrem, můžeme také sypat skořicí: kaše, moučníky, kompoty,
pudinky, jablkový závin, svařené váno, punče apod.
Perníkové koření (30 g)
Směs pro přípravu klasického perníku, koláčů a buchet s perníkovou příchutí.
Hodí se též i do kořeněných sušenek, čajového a vánočního pečiva.
Složení: fenykl, koriandr, skořice, anýz, pomerančová kůra, nové koření, hřebíček,
muškátový ořech, muškátový květ, badyán.