Dárkový košík Sladké pečení

 
Dárkový košík Sladké pečení
Dárkový košík Sladké pečení Fotografie zobrazuje DÁRKOVÝ KOŠÍK SLADKÉ PEČENÍ z našeho obchodu. Nepoužíváme ilustrační snímky z fotobank nebo propagační obrázky od dodavatelů.

Proutěný dárkový košíček obsahuje 8 kornoutů s následujícím kořením:

Anýz (30 g)
Anýz se užívá do koláčů, vánočního pečiva, anýzových placiček, na ochucení 
mléčných polévek, ovesných kaší, rýžových pokrmů a do asijské kuchyně.
 
Badyán  (30 g)
Voní podobně jako anýz, ale jeho vůně je silnější a těžší. V české kuchyni se 
používá do vánočního pečiva, perníků, povidel a ovocných polévek.
 
Citronová kůra  (30 g)
Citronovou kůru používáme v české kuchyni tradičně do těst, kterým dodá 
citronovou příchuť. Lze ji použít k ochucení bylinných čajů či svařeného vína.
 
Hřebíček  (30 g)
Hřebíček je velmi aromatické koření, které se používá ke kořenění sladkých 
pokrmů, kompotů a pečiva, zvláště vánočního.
 
Kardamom  (30 g)
Kardamom chutná kořenitě a nasládle, až citronově. Ochucuje se jím vánoční 
pečivo, ovocné zákusky a kompoty. Hodí se do jakéhokoli sladkého jídla.
 
Pomerančová kůra  (30 g)
Sušená mletá pomerančová kůra dodá pokrmům lehký ovocný nádech. Hodí 
se např. do ovocných moučníků, perníků a vdolků.
 
Skořice  (30 g)
Vše, co sladíme cukrem, můžeme také sypat skořicí: kaše, moučníky, kompoty, 
pudinky, jablkový závin, svařené váno, punče apod.
 
Perníkové koření  (30 g)
Směs pro přípravu klasického perníku, koláčů a buchet s perníkovou příchutí. 
Hodí se též i do kořeněných sušenek, čajového a vánočního pečiva. 
Složení: fenykl, koriandr, skořice, anýz, pomerančová kůra, nové koření, hřebíček, 
muškátový ořech, muškátový květ, badyán.
Země původu: Česká republika