Recept na svatomartinskou husu s nudlemi

 
Svatomartinská husa s nudlemi

Když v těchto dnech člověk vyrazí do obchodů, připadá si jak v Ptácích od Hitchcocka. Všude na nás útočí husy a je téměř nemožné se před nimi ukrýt. Pokud se vám při pohledu na zlatavé pečínky v letácích sbíhají sliny, ale bojíte se náročné přípravy, mám pro vás tak jednoduchý recept, až se skoro stydím za jeho zařazení na náš web. 

Recept na svatomartinskou husu s nudlemi

Husu večer důkladně omyjte, osušte a zevnitř i zvenčí vetřete sůl a kmín (samozřejmě kvalitní český kmín). Pak ji nechejte asi tak dvě hodiny odpočívat při pokojové teplotě. Než půjdete spát, vložte husu do pekáče a přikrijte poklicí nebo alobalem. Pekáč dejte do trouby vyhřáté na cca. 120° C a běžte v klidu spát. Přibližně po 8 hodinách je husa hotová, jen ji ještě nechte odkrytou asi 20 minut na grilu, aby se vytvořila kůrčička. A to je celé :-).

Jestli stejně jako já nemusíte moc knedlíky, vyzkoušejte jako přílohu široké nudle. A samozřejmě červené zelí.

Možná vám to bude připadat jako obchodnický trik, ale k pití doporučuji Svatomartinské víno. Mladé víno má totiž vyšší obsah kyselinky, která napomáhá lepšímu trávení tučného masa.

Jan Schneedorfer