Koření na bylinkovou pizzu z toskánska

Toskánská kuchyně miluje jednoduchost. Zdejší gastronomie čaruje s intenzivní vůni bylinek a česneku, které dokonale propojí s dalšími základními ingrediencemi. A přesně v tomto duchu je namíchaná i tato směs koření na toskánskou pizzu. Oregano, saturejka, bazalka, cibule, česnek a černý pepř tvoří základní pilíř, který vaši domácí pizzu promění ve famózní voňavý italský zážitek.

Ale s tímto kořením rozhodně nemusíte zůstat jen u pizzy. Kuchařská fantazie má v Itálii dveře dokořán a tak můžete toto koření použít na mnoho způsobů:

  • Na domácí bylinkovou pizzu – Potřete těsto jen olivovým olejem, přidejte sýr, cibuli nebo třeba pečený česnek a posypte tímto kořením. Jednoduché a vynikající.
  • Na pečené toasty nebo focacciu – Posypte chléb s olejem, česnekem a kořením, dejte zapéct a máte rychlou večeři jako z Toskánska.
  • Do těstovin – Stačí dobrý sýr, máslo nebo olej a špetka této směsi.
  • Na zeleninu – Cuketa, lilek, paprika nebo rajčata zapečená s tímto kořením. Hodí se i na gril.
  • Do salátů - Koření smíchejte s olivovým olejem, kapkou citronu a lžící medu a vytvořte tak výbornou zálivku na zeleninový salát.
  • Na kuřecí nebo krůtí maso – Smíchejte koření do marinády s olejem a citronem. Nechte chvíli odpočinout a pak opéct nebo upéct.
  • Do pomazánek a polévek – Nebojte se dát lžičku koření třeba do ricotty s kapkou oleje nebo na závěr do zeleninové polévky.

Jak používat koření Pizza alla Toscana?

Tuto bylinkovou směs koření stačí přimíchat přímo do náplně nebo jednoduše posypejte na hotovou pizzu před pečením. Můžete ji přidat i do těsta na chlebové placky, využít jako dochucení zeleninových jídel nebo ji vmíchat do tvarohové pomazánky. Skvěle doplní i omeletu nebo zeleninovou polévku. Ať už pečete na plechu nebo na kameni, s tímto kořením na pizzu zaručeně přenesete kousek toskánského venkova přímo na váš stůl.

Mimochodem, pokud s vámi cloumá vášeň pro italskou kuchyni a milujete rajčata, mrkněte na naše další speciální koření Pizza alla Napoletana, ve kterém najdete klasické chutě neapolského regionu.

Složení koření na pizzu
Datum minimální trvanlivosti 30. 6. 2027
Země původu Česká republika
Koření na pizzu nabízíme v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se koření na pizzu s oblibou používá
 
Na co se koření na pizzu většinou používá