Kampotská sůl Fleur de Sel

 
Kampotská sůl Fleur de Sel
Balení 50 g 80 Kč koupit Balení 100 g 152 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 160,- / 100 g Cena: 160,- / 100 g

Technika sběru mořské soli, ze kterých vzniká Fleur de Sel, nebo-li solné květy, původně pochází z francouzské Bretaně. Díky mimořádně vhodným klimatickým podmínkám se tento velmi náročný způsob těžby začal v nedávné historii používat i v Kambodži v oblasti Kampot.

Kampotská sůl má krásnou bílou barvu s jemnou strukturou. Je velmi křehká a tak ji snadno rozmělníte mezi prsty. Díky svému atraktivnímu vzhledu a vysoké ceně se tato sůl obvykle nepoužívá jako běžná sůl při vaření, ale přidává se až na konec přípravy při servírování.

Na co se používá Výborně zvýrazní chuť masa, zeleniny, ryb a vajec. Tato sůl je skvělá k dochucení čokolády nebo karamelu.
Zajímavost Solná pole se v Kambodži nacházejí v blízkosti oceánu, který je pravidelně zalévá mořskou vodou. Poté se solné pole od oceánu oddělí a voda se nechá odpařit. Tím vzniknou jemné krystalky mořské soli. Produkce této soli probíhá přibližně od začátku prosince do dubna v období, kdy neprší.
Upozornění Kampotskou sůl doporučujeme uchovávat v uzavřené nádobě bez přístupu světla a vlhkosti.
Země původu Kambodža