Ajowan
Jednodruhové koření
Ajowan (Adžvan), též u nás známý jako koptský kmín, se v indické kuchyni obvykle praží či smaží na přepuštěném másle ghí...
Čertovo lejno drcené
Jednodruhové koření
Asafoetida, známá také pod lidovým názvem „čertovo lejno“, je jedním z nejzajímavějších a nejstarších koření používaných...
Čertovo lejno mleté
Jednodruhové koření
Jemně mletá asafoetida, nebo-li lidově „čertovo lejno“ je varianta tohoto unikátního koření, která se snadno dávkuje a r...
Hořčice černá celá
Jednodruhové koření
Jestli chcete, aby se u vás doma vařilo jako v pravé indické kuchyni, černá hořčice nesmí chybět. Tahle malá semínka maj...
Kari listy
Jednodruhové koření
Kari (curry) listy nejsou kari koření, jak by se mohlo zdát. Jsou to aromatické lístky stromu kari, které dodávají pokrm...
Římský kmín mletý
Jednodruhové koření
Pokud milujete vůni orientálních jídel, římský kmín (nebo cumin) by vám v kuchyni rozhodně neměl chybět. Je základem ind...
Berbere
Směsi koření
Tradiční etiopská směs koření pro přípravu pikantních jídel, především při ochucení pečeného a grilovaného masa, dušené ...
Biryani Masála
Směsi koření
Pálivá směs koření pro přípravu indického Biryani a dalších exotických receptů. Ideální pro hovězí nebo jehněčí maso, kr...
Čertovo lejno s kurkumou
Směsi koření
Hlavní složkou této směsi je asafoetida, což je pryskyřice z kořenů tropických stromů rodu Ferula. Pro svou velmi specif...
Kari Goa
Směsi koření
Směs celého a nahrubo nasekaného koření, ze kterého připravíme vynikající autentické indické kuřecí nebo vegetariánské karí....
Kari indické
Směsi koření
Středně pikantní klasická směs koření na přípravu indického kuřecího či vegetariánského kari....
Maharani Masála
Směsi koření
Jemnější indická směs, která se skvěle hodí k pokrmům z rajčat, zelenině, polévkám, omáčkám, čočce a dalším....