Tzatziki je slavný řecký jogurtový dip, který se podává k pita chlebu, gyrosu, grilovanému masu nebo zelenině. Základem je hustý řecký jogurt, česnek a okurka, ale právě koření mu dodává jeho typickou osvěžující chuť.
Tato varianta směsi koření na tzatziki je ideální pro ty, kteří si chtějí užít skvělou chuť řeckého dipu, ale neholdují kopru. Místo něj totiž obsahuje mátu, která mu dodává jemnější, svěží a lehce nasládlý tón, takže skvěle ladí nejen s jogurtem, ale i se saláty nebo marinádami. Pokud ale hledáte autentickou variantu tzatziki s koprem, určitě vyzkoušejte naše BIO koření na tzatziki, která obsahuje kopr, oregano a petržel pro tradiční řeckou chuť.
Jak koření na tzatziki použít?
Tato směs koření je perfektní nejen do tzatziki, ale i k dalším pokrmům:
- K přípravě domácího tzatziki – Smíchejte koření s řeckým jogurtem, nastrouhanou okurkou a olivovým olejem.
- Do jogurtových dipů a pomazánek – Koření je skvělé k dochucení lehkých pomazánek nebo dipů ke grilované zelenině.
- Na saláty – Přidejte špetku tohoto koření do jogurtového nebo zakysaného dresinku pro svěží bylinkovou chuť.
Tip na perfektní domácí tzatziki
Smíchejte 200 g řeckého jogurtu, 1 nastrouhanou okurku, 1 lžíci koření na tzatziki a 1 lžíci olivového oleje. Nechte alespoň 30 minut odležet v lednici a podávejte k pita chlebu, gyrosu nebo jako dip ke grilované zelenině.