Papriková pracharanda / Koření

Každá polévka nebo omáčka si zaslouží hlubší chuť a bohatou vůni, a přesně k tomu je tu Pracharanda papriková. Tato směs kombinuje sušenou zeleninu, bylinky a sůl, přičemž hlavní roli hraje sladká paprika, která jí dodává jemně nasládlý, kulatý a bohatý chuťový profil.

Kromě papriky ve směsi najdete cibuli, česnek a libeček, které zvýrazní chuť pokrmů, zatímco karotka, petržel a pórek přidávají zeleninovou svěžest. Kurkumový nádech se postará o jemné kořeněné aroma i krásnou barvu.

Jak paprikovou Pracharandu použít?

  • Do polévek – Výborná do rajčatových, zeleninových i bramboraček.
  • Do omáček – Obohatí smetanové, paprikové i luštěninové omáčky.
  • Na pomazánky – Skvělá do tvarohových, luštěninových nebo máslových pomazánek.
  • Na chleba s máslem – Přidá zajímavou chuť obyčejnému krajíci chleba.
  • Na pečenou zeleninu – Perfektní na cukety, papriky nebo pečené brambory.
  • Do rýže a kuskusu – Lehce ochutí a zvýrazní barvu příloh.

Jak s kořením pracovat?

Stačí přidat přímo do pokrmu, ať už při vaření nebo jako finální dochucení. Pracharanda papriková je skvělá na rychlé a jednoduché dochucení, ať už vaříte polévku, připravujete pomazánku nebo pečete zeleninu. Pokud hledáte klasickou verzi, podívejte se také na Pracharandu polévkovou, která je bez papriky, ale stejně plná chuti!

Složení paprikové Pracharandy
Datum minimální trvanlivosti 31. 8. 2027
Země původu Česká republika
Pracharanda je dostupná v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se Pracharanda s oblibou používá
 
Na co se Pracharanda většinou používá