Houbové koření / Bylinka

Pokud milujete chuť hub, ale zrovna nemáte čerstvé po ruce, houbové koření se o to postará. Tato voňavá směs obsahuje hřiby a hlívu, které dodají pokrmům hlubokou houbovou chuť a krásné aroma. Hodí se do polévek, rizota, omáček, pomazánek i pečeného masa.

Skvěle funguje i jako dochucení bramborových jídel, kuskusu nebo těstovin. Můžete ho použít také ke zvýraznění chuti méně aromatických hub, například při přípravě smaženice nebo houbového guláše.

Jak houbové koření použít?

  • Do polévek – Houbové koření je ideální pro dochucení bramboračky, kulajdy nebo jakékoli houbové polévky. Stačí ho přidat při vaření společně s ostatními ingrediencemi. Pokud připravujete vývar nebo zeleninovou polévku, zkuste přidat špetku této směsi pro jemný houbový podtón.

  • Na rizoto a těstoviny – Přidejte houbové koření při restování rýže nebo těstovin na oleji či másle, aby se jeho chuť krásně rozvoněla. Skvěle se hodí k těstovinám se smetanovou omáčkou nebo do lehkého houbového rizota s parmazánem.

  • Do omáček – Pokud připravujete klasickou houbovou omáčku, přidejte koření hned na začátku k restované cibuli. Výborně doplní smetanovou omáčku k vepřovému nebo kuřecímu masu, ale i omáčky k těstovinám či nokům.

  • Na pečené maso a zeleninu – Okořeňte touto směsí pečené vepřové, kuřecí nebo dokonce zvěřinu, které houbová chuť skvěle sedí. Houbové koření se hodí také k restované nebo grilované zelenině – zkuste ho posypat na papriky, cuketu nebo lilky a zakápnout olivovým olejem.

  • Do pomazánek – Přidejte houbové koření do tvarohové, máslové nebo luštěninové pomazánky. Výborně funguje i s rozmixovanými pečenými žampiony nebo hlívou.

  • Na smaženici a houbové směsi – Pokud připravujete smaženici nebo restované houby, přidejte špetku houbového koření hned na začátku k restující se cibulce. Směs krásně zvýrazní chuť a dodá pokrmu hloubku, obzvlášť pokud použijete méně aromatické houby.

  • Do bramborových jídel – Houbové koření se hodí nejen do bramboračky, ale i do bramborové kaše, šťouchaných brambor nebo restovaných brambor s cibulkou a slaninou. Přidává jemné houbové aroma i do bramborových placek.

Toto houbové koření je skvělým pomocníkem do kuchyně každého, kdo miluje bohatou chuť lesních hub a chce si ji dopřát kdykoli během roku.

Složení houbového koření
Datum minimální trvanlivosti 30. 9. 2027
Země původu Česká republika
Houbové koření nabízíme v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se houbové koření s oblibou používá
 
Na co se houbové koření většinou používá