Uzený třtinový cukr je opravdová specialita, která spojuje přírodní sladkost třtinového cukru s jemným kouřovým aroma bukového dřeva. Tento cukr se po osm dní pomalu udí, aby získal bohatou chuť s hlubokými karamelovými tóny a lehkým nádechem kouře.
Tento nečekaný chuťový kontrast je perfektní do masových marinád, barbecue omáček, salátových dresinků nebo pečené zeleniny. Skvěle se hodí i do kávy, horké čokolády nebo mléčných nápojů. Pokud rádi experimentujete, zkuste jím posypat vanilkovou zmrzlinu nebo čokoládové dezerty a nechte se překvapit jeho neodolatelnou chutí.
Jak uzený třtinový cukr použít?
- Na maso a marinády – Cukr smíchejte s kořením, solí a olivovým olejem a vytvořte originální marinádu na grilované maso nebo ryby.
- Do omáček a dresinků – Přidejte uzený cukr do barbecue omáčky nebo do balzamikového dresinku na salát.
- Na sladké pokrmy – Posypte tímto ochuceným cukrem čokoládový dort, vanilkovou zmrzlinu nebo karamelový dezert.
- Do nápojů – Uzený třtinový cukr osladí kávu, cappuccino nebo horkou čokoládu a dodá jim neobvyklý kouřový podtón.
- Na grilovanou zeleninu – Cukr je skvělý i na pečené dýně, batáty nebo mrkev s máslem.
Tip na grilovací kouřovou glazuru
Smíchejte uzený třtinový cukr s hořčicí, balzamikovým octem a olivovým olejem. Potřete směsí maso nebo zeleninu těsně před dopečením na grilu a nechte zkaramelizovat. Výsledek? Dokonalá chuť s jemnou kouřovou sladkostí!