Třtinový uzený cukr / Koření

Uzený třtinový cukr je opravdová specialita, která spojuje přírodní sladkost třtinového cukru s jemným kouřovým aroma bukového dřeva. Tento cukr se po osm dní pomalu udí, aby získal bohatou chuť s hlubokými karamelovými tóny a lehkým nádechem kouře.

Tento nečekaný chuťový kontrast je perfektní do masových marinád, barbecue omáček, salátových dresinků nebo pečené zeleniny. Skvěle se hodí i do kávy, horké čokolády nebo mléčných nápojů. Pokud rádi experimentujete, zkuste jím posypat vanilkovou zmrzlinu nebo čokoládové dezerty a nechte se překvapit jeho neodolatelnou chutí.

Jak uzený třtinový cukr použít?

  • Na maso a marinády – Cukr smíchejte s kořením, solí a olivovým olejem a vytvořte originální marinádu na grilované maso nebo ryby.
  • Do omáček a dresinků – Přidejte uzený cukr do barbecue omáčky nebo do balzamikového dresinku na salát.
  • Na sladké pokrmy – Posypte tímto ochuceným cukrem čokoládový dort, vanilkovou zmrzlinu nebo karamelový dezert.
  • Do nápojů – Uzený třtinový cukr osladí kávu, cappuccino nebo horkou čokoládu a dodá jim neobvyklý kouřový podtón.
  • Na grilovanou zeleninu – Cukr je skvělý i na pečené dýně, batáty nebo mrkev s máslem.

Tip na grilovací kouřovou glazuru

Smíchejte uzený třtinový cukr s hořčicí, balzamikovým octem a olivovým olejem. Potřete směsí maso nebo zeleninu těsně před dopečením na grilu a nechte zkaramelizovat. Výsledek? Dokonalá chuť s jemnou kouřovou sladkostí!

Složení uzeného třtinového cukru
Datum minimální trvanlivosti 1. 9. 2028
Země původu Argentina
Třtinový cukr nabízíme v těchto variantách
 
Na co se třtinový cukr většinou používá