Je libo trochu sladkou, trochu pálivou a trochu kouřovou exotiku na jazyku? Pak určitě vyzkoušejte tuto originální směs s ananasem, chilli, třtinovým cukrem a uzenou paprikou, která se krásně spojuje do plné, výrazné a přitom jemně vyvážené chuti. Díky této směsi během chvilky připravíte skvělou barbecue omáčku nebo dip ke grilovanému masu, zelenině i sýrům. Stačí jen smíchat s jogurtem, zakysanou smetanou nebo olejem – a máte hotovo.
Tuto sladko-pálivou směs využijete při různých příležitostech:
- Jako dip k masu, zelenině nebo pečeným bramborám. Rozmíchaná se zakysanou smetanou nebo jogurtem krásně vynikne vedle kuřete, kukuřice nebo grilovaných žampionů.
- Na burger nebo do sendviče. Směs promíchejte s majonézou a trochou citronu – vznikne pikantní omáčka s tropickým šmrncem.
- Do ovocné salsy. Skvěle se hodí k rajčatům, mangu, červené cibuli a limetce. Výborná k nachos nebo tacos.
- Na domácí barbecue omáčku. Smíchejte s kečupem, hořčicí a trochou octa, krátce povařte a potírejte maso při grilování.
- Jako marinádu. Rozmíchejte s olejem, trochou medu a citronové šťávy. Maso nebo zeleninu v ní naložte a poté grilujte nebo pečte.
Na závěr malý tip:
Přidejte lžičku Waikiki dipu do rajčatové omáčky nebo zeleninového ragú s pečenými batáty, paprikou a cibulí. Sladkost ananasu se krásně propojí s kouřovou paprikou a zázvorem a dodá jídlu jemně exotický šmrnc. Výborně funguje i s kuskusem nebo pečeným tofu.