Směs koření Spekulatius

 
Směs koření Spekulatius
Balení 40 g 48 Kč koupit Balení 80 g 96 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 120,- / 100 g Cena: 120,- / 100 g

Přeneste se do okouzlujícího světa legendárních holandských a belgických kořeněných sušenek Speculatius, známé také jako Speculoos nebo Dutch Windmill Cookies.

Naše kořenící směs Spekulatius kombinuje teplo skořice, zemité kouzlo muškátového oříšku, uklidňující dotek hřebíčku, nádech zázvoru a orientální tóny kardamomu, aby vytvořil skutečně podmanivý chuťový zážitek. S kořením Spekulatius můžete připravit nejen tyto tradiční sušenky, ale můžete jej použít i při pečení muffinů, koláčů nebo třeba do vaší ranní ovesné kaše. Koření je též jako stvořené pro výrobu domácích lotusek.

Recept na domácí sušenky "Spekulatius"

Co budeme potřebovat:

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g měkkého másla
  • 100 g krystalového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička směsi koření Spekulatius
  • 1 vejce

Postup:

  1. Ve větší míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a směs koření Spekulatius a odložte stranou.
  2. V další misce utřete máslo s cukrem dohladka a krémové konzistence.
  3. Přidejte vejce a důkladně promíchejte, dokud není směs dobře spojená.
  4. Postupně přidávejte suché ingredience do směsi s máslem a cukrem. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud je těsto příliš suché, přidejte malé množství mléka.
  5. Těsto rozdělte na dvě části a vytvarujte z každé části váleček. Zabalte je do potravinářské fólie a dejte do lednice na minimálně 1 hodinu (nebo dokud není těsto pevné).
  6. Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečícím papírem.
  7. Jednotlivé válečky těsta vyjměte z lednice a nakrájejte na plátky o tloušťce asi 5 mm.
  8. Plátky těsta přeneste na připravený plech a lehce je rozprostřete, aby se sušenky neslepily během pečení.
  9. Pečte sušenky ve vyhřáté troubě po dobu přibližně 10-12 minut, nebo dokud nejsou lehce zlatavé na okrajích.
  10. Po vyjmutí z trouby nechte sušenky chvíli vychladnout na plechu, poté je přesuňte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Na co se Směs koření Spekulatius většinou používá
 
Země původu Německo