Koření na saláty po francouzsku

Elegance a dokonalé propojení chutí, to je francouzská kuchyně a právě to přináší tato směs koření do vaší kuchyně. Cibule a paprika tvoří jemný základ, zatímco hořčice a pepř dodávají lehce pikantní a výrazný nádech. Špetka soli vše krásně zvýrazní a petržel přidá čerstvý bylinkový tón. Směs je ideální pro zeleninové a těstovinové saláty, ale skvěle si poradí i s dresinky, pomazánkami nebo dipy.

Jak salátové francouzské koření použít?

Toto koření je jako univerzální pomocník, který se hodí do celé řady pokrmů:

  • Zeleninové saláty: Smíchejte koření s olivovým olejem a citronovou šťávou a vytvořte jednoduchou a chutnou zálivku.
  • Těstovinové saláty: Přidejte směs k těstovinám, zelenině a sýru pro svěží francouzský šmrnc.
  • Dresinky a dipy: Vmíchejte koření do bílého jogurtu, zakysané smetany nebo majonézy a vytvořte dokonalý dip k zelenině nebo grilovanému masu.
  • Pomazánky: Ochuťte směsí tvaroh, ricottu nebo krémový sýr a podávejte na pečivu.
  • Pečená zelenina: Posypte zeleninu kořením před pečením a přidejte trochu olivového oleje pro výraznější chuť.

Jak s kořením pracovat?

Pro zálivku smíchejte směs s olivovým olejem, citronovou šťávou nebo octem a důkladně promíchejte. Pokud připravujete dip nebo pomazánku, přidejte směs přímo do základu a nechte chvíli odležet, aby se chutě propojily. Při pečení zeleniny směs jednoduše posypte na nakrájenou zeleninu a pokapejte olejem.

Složení francouzského salátového koření
Datum minimální trvanlivosti 31. 7. 2027
Země původu Česká republika
Koření na saláty nabízíme v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které koření na saláty s oblibou používají
 
Na co se koření na saláty většinou používají