Berbere (video)
Etiopská kuchyně může být na první pohled přehlížena, ale její chutě jsou neuvěřitelně pestré a plné překvapení....
Ajowan (video)
Ajowan, známý také jako kopský kmín, je intenzivní koření s chutí podobnou anýzu a oregánu, které se pěstuje především v...
Jak rozdělujeme koření
Koření, to jsou takoví malí kouzelníci v našich kuchyních, kteří nám denně pomáhají. Stačí přidat špetku a mávnutím kouz...
Po Vánocích pěkně z lehka kolem celého světa
Vánoční svátky jsou čas hojnosti a to je na našem jídelníčku sakra znát, proto není od věci si po Novém roce trochu odlehčit....
Marocká polévka Harira s Harissou
Marocká kuchyně je stejně pestrá a barevná jako místní tržiště, na kterém nalezneme fascinující směsici berberských, ara...
10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma
Rozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma....