Koření na štrůdl

Toto koření promění vaše jablečné záviny a koláče ve voňavé mistrovské dílo, po kterém se každý utluče. Koření na štrůdl totiž obsahuje ideální poměr skořice, citronové kůry, kardamomu, zázvoru a hřebíčku, který se postará o dokonalou sladkou vůni a chuť. Stačí špetka a vaše kuchyně bude vonět jako u babičky.

Na co všechno se koření na štrůdl dá použít?

Ano, nejenom na klasický závin s jablky. Toto koření se dá použít na všechny možné způsoby:

  • Štrúdl a koláče – klasika, kterou tahle směs povýší na další úroveň. Stačí ji smíchat s jablky, cukrem a třeba i rozinkami.
  • Perníky a muffiny – zkuste ji přidat do těsta a uvidíte, jak krásně oživí chuť.
  • Ovocné dezerty – posypte s ní pečené hrušky, švestky nebo jablka s trochou cukru.
  • Horké nápoje – špetka v jablečném moštu nebo svařeném víně a máte dokonalý zimní večer.

Už víme na co, ale jak na to?

Je to úplně jednoduché. Při pečení štrúdlu stačí nastrouhaná jablka promíchat s cukrem a kořením. Na pečené ovoce koření nasypte před pečením nebo přidejte špetku do sirupu. A pokud rádi experimentujete, zkuste ji vmíchat do těsta na bábovku nebo dokonce do kaše na snídani! Toto koření udělá z každého pečení zážitek, na který se budete těšit. Jeho sladké a svěží tóny krásně podtrhnou chuť ovoce i těsta. A navíc, kdo by odolal té vůni skořice a citronu?

Složení koření na štrůdl Může obsahovat stopy hořčice, celeru, sezamu, lepeku a mandlí.
Datum minimální trvanlivosti 22. 11. 2026
Země původu Německo
Druh kuchyně, ve které se koření na štrůdl s oblibou používá
 
Na co se koření na štrůdl většinou používá