Kopr
Balení 20 g 36 Kč koupit Balení 40 g 72 Kč koupit volná
váhavybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem v e-shopu a na prodejně Nuselská 10, Praha 4
Jednotková cena: 180 Kč/ 100 g
koření Kopr
 

Kopr / Koření

Tyto vrcholové lístky kopru, jemně sušené a drcené, si zachovávají plnou chuť a vůni čerstvé bylinky. Díky tomu ho můžete použít stejně jako čerstvý kopr, ale s výhodou, že ho máte po ruce kdykoliv. Skvěle se hodí do smetanových omáček, nakládání zeleniny, pomazánek nebo k rybám.

Sušený kopr má oproti čerstvému intenzivnější aroma, lépe se dávkuje a není potřeba ho nijak připravovat. Stačí ho přisypat rovnou do jídla a nechat rozvonět.

Jak sušený kopr používat?

Sušená varianta kopru se hodí tam, kde se dobře propojí s ostatními chutěmi a kde může jemně rozvinout svou vůni.

  • Omáčky a polévky – koprová omáčka, kulajda, smetanové polévky a bramboračky – tady sušený kopr vynikne nejlépe.
  • Nakládání zeleniny – i pro nakládané okurky, zelí, cibuli, červenou řepu nebo třeba domácí kvašenou zeleninu udělá sušený kopr skvělou službu.
  • Pomazánky a bylinková másla – smíchejte kopr s tvarohem, lučinou nebo máslem, přidejte citronovou šťávu a máte perfektní bylinkovou pomazánku.
  • Rybí pokrmy – sušený kopr skvěle dochutí pečené i grilované ryby, obzvlášť lososa, tresku nebo makrelu.
  • Kořenění brambor – přidejte ho k pečeným bramborám, bramborové kaši nebo do bramborového salátu.

A jednoduchý tip na dokonalého lososa? Vyzkoušejte švédský domácí gravlax, tedy nakládanou syrovou rybu. Stačí lososa posypat směsí soli, cukru, sušeného kopru a trochy bílého pepře, zabalit do fólie a nechat 24 hodin marinovat v lednici. Výsledek? Doma připravený jemně nakládaný losos, který chutná jako z luxusní restaurace.

Kde se pěstuje Evropa, Asie, Kalifornie
Recept Treska s krustou:
4 filety tresky, 100g strouhanky, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce kopru, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 180ml zakysané smetany
Strouhanku promíchejte s olejem, 1 lžící kopru a rozmělněným česnekem, rybu osolte a opepřete, dejte na plech vyložený pečícím papírem a zasypejte strouhankou. Pečte v troubě na 200 °C asi 20 minut. Do zakysané smetany zamíchejte druhou lžíci kopru, špetku soli a pepře a podávejte jako dresink k rybě s vhodnou přílohou - např. s bramborami a zeleninou.
Země původu Německo / Maďarsko / Rakousko
Etiketa pro sušený kopr
 
Jak se sušený kopr řekne:
jiné názvy: koprek, šír
latinsky: Anethum graveolens L.
slovensky: kôpor
anglicky: dill
německy: Dill, Dillkraut
francouzsky: aneth
Druh kuchyně, ve které se sušený kopr s oblibou používá
 

Kde koupím sušený kopr?

Nejenom sušený kopr, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.

Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně sušeného kopru.

Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.

Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.

Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.

Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě