Bobkový list celý BIO

 
Koření Bobkový list celý BIO
Balení 5 g 19 Kč koupit Balení 20 g 76 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 380,- / 100 g
Cena: 380,- / 100 g

Jak se bobkový list řekne:

jiné názvy: bobek, vavřín
latinsky: Laurus nobilis
slovensky: bobkový list
anglicky: bay leaf, laurel bay
německy: Lorbeerblatt
francouzsky: feuille de laurier
vietnamsky: lá nguyệt quế

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vaření polévekomáček marinád a těžko si tak bez něj můžeme představit třeba svíčkovou nebo rajskou omáčku.

Bobkový list se skvěle hodí téměř ke všem druhům masa s omáčkouguláši nebo houbám. A pokud holdujete vegetariánské kuchyni, určitě jej zkuste přidat k tofu nebo jiným alternativám masa. Pokud nechcete v hrnci lovit bokové listy, můžete použít mletou variantu tohoto koření, která vám ušetří pátrání naběračkou v hustých omáčkách.

Kromě vaření je bobkový list důležitý i při nakládání zeleniny do octa, jako jsou okurkyzelí nebo houby.

Chuť a vůně Lehce nahořklá chuť s tóny muškátového oříšku a kafru.
Druh kuchyně, ve které se bobkový list s oblibou používá
 
Na co se bobkový list většinou používá
 
Kde se pěstuje Přední Asie, Středomoří
Na co se používá Bobkový list se přidává do smetanových omáček, polévek, při nakládání masa, okurek a hub, pečení masa, zvláště zvěřiny, nezbytná součást rajské omáčky a bešamelu. Také slouží k dochucování pokrmů z mořských plodů, luštěnin, zeleniny i rýže.
Země původu Egypt
Informace o BIO produkci Zemědělská produkce mimo EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Bobkový list nabízíme v těchto variantách