Tak už zase rozdáváme chytrý rady o koření 🙈. Tentokrát si můžete v časopisu Květy přečíst velký článek o koření proti nemocem, na co se hodí a co léčí. Zároveň radíme jaké koření je nejlepší pro zimní období a které nás příjemně zahřeje 🤗.
Časopis vychází dnes 16. ledna 2020. Pokračovat
|
Ťuk, ťuk. Slyšíte? To už Vánoce pomalu klepají na dveře a ptají se, jestli už pečete. Zatím tedy ještě není nutné panikařit, ale např. některé druhy perníčků, pro které zaručeně budete potřebovat naše perníkové koření, je vhodné začít péct tři týdny před Štědrým dnem. Pokračovat
|
Historie svařeného vína sahá až do dávných časů, kdy lidé zjistili, že kombinace horkého vína a voňavého koření má kouzelný účinek nejen na zahřátí, ale i na náladu. A že to nebyl jen obyčejný nápoj, o tom by mohl vyprávět každý středověký poutník, který si po dlouhé cestě odpočinul s miskou svařeného vína. Pokračovat
|
Že kmín patří k nejznámějšímu druhu koření používaném v české kuchyni asi nikoho nemusíme dlouho přesvědčovat. Znáte ale všechny druhy kmínů, se kterými se můžeme v kuchyni setkat?
Když v kuchařce v seznamu ingrediencí narazíte na kmín, hned víte, že se bude jednat o klasický "náš" český kmín. Pokračovat
|
To nejzajímavější z koření představila Michaela Schneedorferová z Království chuti v novém dílu pořadu České televize Hobby naší doby. Nejprve si s paní Jiřinou Bohdalovou povídali o tom, že namíchat si svojí vlastní směs koření nemusí být až tak těžké a stačí nám k tomu náš nos a jazyk. Pokračovat
|
Ať už cestujete po zahraničních webových stránkách nebo jste na výletě v dalekých zemích, názvy koření v angličtině se vždy mohou hodit. Sepsali jsme proto malý česko-anglický slovníček názvů koření, který vám může pomoci se snadněji domluvit při identifikování tajemných chutí, které najdete na exotickém talíři. Pokračovat
|
Snad každé koření má, kromě svého oficiálního názvu, ještě alespoň jedno, ale většinou rovnou celou řádku, dalších lidových a regionálních názvů. V následujícím přehledu naleznete všechny ty, na které jsme za dlouhá léta práce s kořením narazili. Pokračovat
|
Francouzská kuchyně rozhodně patří k těm světově nejproslulejším a tak není divu, že mnoho názvů pokrmů má původ ve francouzštině. Pokud milujete Francii nebo se s francouzskými texty setkáváte z jiných důvodů, snad se vám bude hodit náš malý česko-francouzský slovníček názvů koření. Pokračovat
|
Do německy hovořících zemí je to od nás opravdu kousek a tak se občas může hodit vědět jak se které koření v němčině nazývá. Ale ne, že tam budete jezdit koření nakupovat! :-) Pokračovat
|
Studujete odborné nebo historické texty a potřebujete vědět, jak se název nějakého koření řekne latinsky? Připravili jsme pro vás přehled latinských názvů všech koření, které prodáváme. Pokračovat
|
V diskusním pořadu Káva o čtvrté na rozhlasových vlnách Dvojky Českého rozhlasu jsme si s moderátorem Tomášem Voženílkem povídali o koření. Nejprve jsme krátce řekli historii koření a jeho roli jak v dávných časech, tak i v dnešní moderní kuchyni. Pokračovat
|
Rozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma.
Příprava domácího ledového čaje je tak snadná, že se u toho ani nezapotíte. Pokračovat
|
Ovocné saláty jsou určitě favority především na dětských jídelníčcích a my starší si ovoce dopřáváme především v destilované nebo zkvašené podobě. Ovšem i odrostlejší gurmány nadchnete, když připravíte ovocný salát s následující pikantní medovou zálivkou. Pokračovat
|
Adžika, je koření, které je velmi oblíbené v gruzínské kuchyni. Dokonale se hodí hlavně k masu jako je třeba pečené jehněčí nebo grilovaná drůbež. Ale i vegetariáni si přijdou na své. Pokračovat
|
S radostí jsme dnes naším obchodem provedli žáky z pražského odborného učiliště Vyšehrad, kde se učí na cukráře.
Děvčatům a chlapcům z druhého ročníku jsme ukázali tuzemské i exotické koření a směsi, o kterých se v uplynulých týdnech učili a nyní tak měli možnost si jednotlivé druhy prohlédnout, očichat i ochutnat. Pokračovat
|
Texaský dresink se hodí nejenom k pořádnému kusu grilovaného masa, ale připravíte z něj i dokonalý zeleninový salát. Pokračovat
|
V sobotu 27. dubna 2019 vás všechny srdečně zveme do Národního zemědělského muzea v Praze, kde se koná tradiční Bylinkový den. Kromě zajímavých přednášek a workshopů se můžete zastavit i u našeho stánku, kde budeme mít výběr toho nejlepšího koření, bylinek a čajů z našeho obchodu.
|
Pro ty z vás, kteří jste se přidali k aktivitě "Suchej únor", máme v nabídce speciální směsi čajů, kávy a koření, které vám pomůžou tento strastiplný měsíc přečkat. Pokračovat
|
Mexická kuchyně je známá svým charakteristickým výrazem a bohatými chutěmi. A co když bychom vzali tradiční část mexického jídla a zkombinovali ji s českou husou?
Když tyto dva prvky spojíte, vznikne jídlo, které je naprosto výjimečné a působivé. Pokračovat
|
Už za pár hodin nastane nový rok, který bude mít přesně 365 dní. A my vám přejeme, abyste do každého toho dne měli tisíc chutí a aby vám každý ten den dalších tisíc nových chutí přinesl 😜. Pokračovat
|