V německé kuchyni je husa tradičním jídlem během svátečních období, zejména na Vánoce. Řádně okořeněná a pečená do zlatava je německá husa zážitkem, který si užijete s pěkně mastnou pusou.
*Úvodní slovo:* Když se řekne německá kuchyně, mnoho lidí si představí klobásy, pivo a chléb. Pokračovat
|
Tonka. Cukroví dodá silnou aromatickou chuť vanilky, mandlí a skořice. Při pečení můžete tonku jednoduše použít místo vanilky. Pokračovat
|
Pokud jste milovníci perníkového koření a máte rádi měkké a vláčné sušenky, rozhodně musíte vyzkoušet perníkové crincles. Tyto popraskané sušenky, kterým se anglicky říká crincles, jsou na povrchu křupavé a uvnitř jemné a vláčné. Pokračovat
|
V České republice mají vánoční františky své nezastupitelné místo a staly se symbolem tradičních svátků. Je zvykem je zapalovat na Štědrý večer, kdy jejich jemná vůně provoní celý domov a navodí atmosféru klidu a harmonie. Pokračovat
|
Podzim je tu a s ním i tradiční čas dýní, který je doprovázen pátráním po klasických i neobvyklých receptech a návodech co z dýní uvařit nebo upéct. Pokračovat
|
Svěží kombinace červených rajských jablíček, zářivě bílé mozzarelly a zelených lístků bazalky, která na talíři vytváří typickou barevnou paletu Caprese salátu, bývá ozdobou nejedné zahradní párty. Pokračovat
|
Byli jsme osloveni nedalekou Základní školou Táborská v Praze 4, zdali bychom pro žáky a žákyně 6. B připravili přednášku o koření pro projektový den Poznáváme všemi smysly.
Náš kolega Kamil se přednášky s nadšením ujal a pro děti připravil pracovní listy a zkumavky s různým kořením z celého světa. Pokračovat
|
Před časem jsme napsali jednoduchý návod na vytvoření vlastní domácí salátové zálivky z bylinkové směsi koření. Tím ale naše kreativita při ochucování zeleninových salátů rozhodně nemusí končit. Pokračovat
|
Až se venku začne brzy šeřit a ochlazovat, není nic lepšího než se zavřít doma s vůní pečené husy. Tento recept přináší klasickou husu na novou úroveň, s bohatou kombinací zimního koření, která promění klasické jídlo v něco výjimečného. Pokračovat
|
Římský kmín je starověké koření původem z pobřeží Středozemního moře a při kolumbovských výpravách to bylo jedno z mála koření, které se exportovalo do Nového světa. Díky tomu se stala kombinace římského kmínu a chilli základem mexické kuchyně, kde jej najdeme například v chili con carne nebo enchiladas. Pokračovat
|
Tisíce vůní koření z celého světa často do našeho obchodu přitáhnou náhodného kolemjdoucího. Ale aby k nám přilákaly jednoho z největších současných talentů závodů ve formulích, to se nestává každý den. Pokračovat
|
Tekuté kouřové aroma, které je rozpustné v oleji, se používá nejen při domácí výrobě sušeného masa salámů, klobás nebo uzeného masa. Ale výborné je i při grilování v troubě nebo na elektrickém a plynovém grilu. Pokračovat
|
Indie je symbolem pro koření a tak stačí jen vyslovit některé názvy zdejších kořenících směsí a hned si každý milovník exotických jídel představí jejich omamné chutě a vůně. Pojďme se tedy podívat na nejznámější zástupce orientálního koření používaného v této zemi a nechme se vtáhnout do úžasné pestrosti indické kuchyně. Pokračovat
|
V prosinci 2021 otestoval známý spotřebitelský časopis dTest ve spolupráci s pořadem Černé ovce České televize balený český kmín prodávaný v obchodních řetězcích. Redakce tohoto pořadu nás oslovila, abychom doplnili testování o informace jaké druhy kmínu existují, k čemu se kmín používá a jak jej skladovat. Pokračovat
|
Kmín je jedno z mála koření, které nás většinou provází už od narození, protože velmi příznivě působí na zažívání a tak jej používají maminky společně s fenyklem při kojení. Pokračovat
|
Už jste v receptech narazili na celerovou sůl, kterou ale pak marně sháníte široko daleko? Vyrobit si vlastní domácí celerovou sůl je ale přitom velmi snadné. Pokračovat
|
Asi jen málokdo si pod pojmem Čertovo lejno představí koření, které by si chtěl nasypat do jídla. Ale to by byla chyba. Toto koření totiž opravdu stojí za pozornost i za vyzkoušení. Pokračovat
|
Když se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil. Když se ale zeptáte na recept, nenajdete jediného, který by se na její přípravě s někým shodl.
Chuť chakalaky je stejně pestrá jako historie Johannesburgu, odkud má své kořeny. Pokračovat
|
Chystáte se na vánoční úklid v kuchyni?
Nezapomeňte si udělat pořádek i v koření, bylinkách i čajích a pořiďte si krásné prachovnice od českých sklářů. Klasická lékárenská skleněná prachovnice je ideální pro uchování koření, čajů, kávy nebo bylinek. Hnědá varianta prachovnice chrání obsah před přístupem světla. Pokračovat
|
Označte si své kořenky stylovými etiketami na kořenky. Naše hnědé kulaté samolepky o průměru 3,5 cm jsou ideální pro označení vašich kořenek, čajových dóz nebo kávových nádob. Ke každé nálepce na koření navíc získáte také větší etiketu o rozměru 7 x 3,5 cm, která obsahuje podrobné informace o složení, dávkování a použití. Pokračovat
|