Spojení jemně karamelového třtinového cukru a voňavého kardamomu vytváří jedinečnou kombinaci, která přenese vaše smysly přímo na rušné tržiště Blízkého východu. Kardamom svou sladce kořeněnou vůní s tóny medu, citronu a růží dodává cukru nádech luxusu a orientální elegance.
Kardamom je v arabském světě oblíbenou přísadou do kávy, dezertů i pečiva – dodává jim typické orientální aroma a jemnou pikantní hloubku. Tento cukr však není jen na kávu! Skvěle dochutí orientální dezerty, čaj, horkou čokoládu, likéry i pečené ovoce.
Jak třtinový cukr s kardamomem použít?
- Do kávy a čaje – Přidá horkým nápojům exotickou vůni a jemně pikantní sladkost.
- Na pečení a dezerty – Perfektní do sušenek, perníčků, máslových koláčů nebo orientálních sladkostí.
- Na snídaňové kaše a jogurty – Posypte jím ovesnou kaši, smoothie bowl nebo přidejte do domácí granoly.
- Do koktejlů a likérů – Skvělý na oslazení exotických drinků, vaječného likéru nebo mléčných koktejlů.
- Na grilované ovoce – Výborně se hodí na karamelizované banány, ananas nebo pečené jablko.
Tip na karamelizované banány s kardamomem
Na pánvi rozehřejte lžíci másla, přidejte dva na plátky nakrájené banány a opékejte, dokud nezačnou měknout. Pak přidejte lžíci třtinového cukru s kardamomem a nechte ho jemně zkaramelizovat. Podávejte teplé, třeba s jogurtem nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.