Třtinový cukr s kardamomem / Koření

Spojení jemně karamelového třtinového cukru a voňavého kardamomu vytváří jedinečnou kombinaci, která přenese vaše smysly přímo na rušné tržiště Blízkého východu. Kardamom svou sladce kořeněnou vůní s tóny medu, citronu a růží dodává cukru nádech luxusu a orientální elegance.

Kardamom je v arabském světě oblíbenou přísadou do kávy, dezertů i pečiva – dodává jim typické orientální aroma a jemnou pikantní hloubku. Tento cukr však není jen na kávu! Skvěle dochutí orientální dezerty, čaj, horkou čokoládu, likéry i pečené ovoce.

Jak třtinový cukr s kardamomem použít?

  • Do kávy a čaje – Přidá horkým nápojům exotickou vůni a jemně pikantní sladkost.
  • Na pečení a dezerty – Perfektní do sušenek, perníčků, máslových koláčů nebo orientálních sladkostí.
  • Na snídaňové kaše a jogurty – Posypte jím ovesnou kaši, smoothie bowl nebo přidejte do domácí granoly.
  • Do koktejlů a likérů – Skvělý na oslazení exotických drinků, vaječného likéru nebo mléčných koktejlů.
  • Na grilované ovoce – Výborně se hodí na karamelizované banány, ananas nebo pečené jablko.

Tip na karamelizované banány s kardamomem

Na pánvi rozehřejte lžíci másla, přidejte dva na plátky nakrájené banány a opékejte, dokud nezačnou měknout. Pak přidejte lžíci třtinového cukru s kardamomem a nechte ho jemně zkaramelizovat. Podávejte teplé, třeba s jogurtem nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.

Složení třtinového cukru s kardamomem
Datum minimální trvanlivosti 1. 3. 2028
Země původu Německo
Třtinový cukr nabízíme v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se třtinový cukr s oblibou používá
 
Na co se třtinový cukr většinou používá