Novinky a recepty

Jak se to koření řekne... ...anglicky

Jak se to koření řekne... ...anglicky

Ať už cestujete po zahraničních webových stránkách nebo jste na výletě v dalekých zemích, názvy koření v angličtině se vždy mohou hodit. Sepsali jsme proto malý česko-anglický slovníček názvů koření, který vám může pomoci se snadněji domluvit při identifikování tajemných chutí, které najdete na exotickém talíři.Pokračovat
 
Jak se to koření řekne... ...lidově

Jak se to koření řekne... ...lidově

Snad každé koření má, kromě svého oficiálního názvu, ještě alespoň jedno, ale většinou rovnou celou řádku, dalších lidových a regionálních názvů. V následujícím přehledu naleznete všechny ty, na které jsme za dlouhá léta práce s kořením narazili.Pokračovat
 
Jak se to koření řekne... ...francouzsky

Jak se to koření řekne... ...francouzsky

Francouzská kuchyně rozhodně patří k těm světově nejproslulejším a tak není divu, že mnoho názvů pokrmů má původ ve francouzštině. Pokud milujete Francii nebo se s francouzskými texty setkáváte z jiných důvodů, snad se vám bude hodit náš malý česko-francouzský slovníček názvů koření.Pokračovat
 
Jak se to koření řekne... ...německy

Jak se to koření řekne... ...německy

Do německy hovořících zemí je to od nás opravdu kousek a tak se občas může hodit vědět jak se které koření v němčině nazývá. Ale ne, že tam budete jezdit koření nakupovat! :-)Pokračovat
 
Jak se to koření řekne... ...latinsky

Jak se to koření řekne... ...latinsky

Studujete odborné nebo historické texty a potřebujete vědět, jak se název nějakého koření řekne latinsky? Připravili jsme pro vás přehled latinských názvů všech koření, které prodáváme.Pokračovat
 
Povídání o koření na vlnách Českého rozhlasu

Povídání o koření na vlnách Českého rozhlasu

V diskusním pořadu Káva o čtvrté na rozhlasových vlnách Dvojky Českého rozhlasu jsme si s moderátorem Tomášem Voženílkem povídali o koření. Nejprve jsme krátce řekli historii koření a jeho roli jak v dávných časech, tak i v dnešní moderní kuchyni.Pokračovat
 
10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma

10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma

Rozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma. Příprava domácího ledového čaje je tak snadná, že se u toho ani nezapotíte.Pokračovat
 
Medová pikantní zálivka na ovocný salát

Medová pikantní zálivka na ovocný salát

Ovocné saláty jsou určitě favority především na dětských jídelníčcích a my starší si ovoce dopřáváme především v destilované nebo zkvašené podobě. Ovšem i odrostlejší gurmány nadchnete, když připravíte ovocný salát s následující pikantní medovou zálivkou.Pokračovat
 
Adžika (video)

Adžika (video)

Adžika, je koření, které je velmi oblíbené v gruzínské kuchyni. Dokonale se hodí hlavně k masu jako je třeba pečené jehněčí nebo grilovaná drůbež. Ale i vegetariáni si přijdou na své.Pokračovat
 
Exkurze z odborného učiliště Vyšehrad

Exkurze z odborného učiliště Vyšehrad

S radostí jsme dnes naším obchodem provedli žáky z pražského odborného učiliště Vyšehrad, kde se učí na cukráře. Děvčatům a chlapcům z druhého ročníku jsme ukázali tuzemské i exotické koření a směsi, o kterých se v uplynulých týdnech učili a nyní tak měli možnost si jednotlivé druhy prohlédnout, očichat i ochutnat.Pokračovat
 
Texaský dresink na salát i ke steaku

Texaský dresink na salát i ke steaku

Texaský dresink se hodí nejenom k pořádnému kusu grilovaného masa, ale připravíte z něj i dokonalý zeleninový salát.Pokračovat
 
Bylinkový den v Zemědělském muzeu

Bylinkový den v Zemědělském muzeu

V sobotu 27. dubna 2019 vás všechny srdečně zveme do Národního zemědělského muzea v Praze, kde se koná tradiční Bylinkový den. Kromě zajímavých přednášek a workshopů se můžete zastavit i u našeho stánku, kde budeme mít výběr toho nejlepšího koření, bylinek a čajů z našeho obchodu.
 
Suchej únor

Suchej únor

Pro ty z vás, kteří jste se přidali k aktivitě "Suchej únor", máme v nabídce speciální směsi čajů, kávy a koření, které vám pomůžou tento strastiplný měsíc přečkat.Pokračovat
 
Husa po mexicku

Husa po mexicku

Mexická kuchyně je známá svým charakteristickým výrazem a bohatými chutěmi. A co když bychom vzali tradiční část mexického jídla a zkombinovali ji s českou husou? Když tyto dva prvky spojíte, vznikne jídlo, které je naprosto výjimečné a působivé.Pokračovat
 
Tisíc chutí do nového roku

Tisíc chutí do nového roku

Už za pár hodin nastane nový rok, který bude mít přesně 365 dní. A my vám přejeme, abyste do každého toho dne měli tisíc chutí a aby vám každý ten den dalších tisíc nových chutí přinesl 😜.Pokračovat
 
Výběrový badyán

Výběrový badyán

Pokud se chystáte na výrobu adventního věnce, tak se u nás nezapomeňte zastavit pro badyán a skořici. Badyánky jsme pro vás ručně speciálně vybrali ty nejkrásnější.Pokračovat
 
Kde koupit vanilkový lusk? U nás :-)

Kde koupit vanilkový lusk? U nás :-)

Často k nám chodí zákazníci a stěžují si, jak marně shání celý vanilkový lusk. U nás v obchodě jsou pak ale v šoku. Nejen, že vanilkové lusky máme, ale dokonce si i můžou vybrat z více druhů.Pokračovat
 
Kořeněná zálivka na ovocný salát

Kořeněná zálivka na ovocný salát

Ovocné saláty jsou skvělé samy o sobě, ale taková domácí čerstvě připravená kořeněná zálivka jim dodá úplně nový rozměr. Následující recept je zvlášť ideální pro exotické ovoce jako je ananas, mango, fíky nebo avokádo.Pokračovat
 
Krásné léto!

Krásné léto!

Ať už jedete na dovolenou na Mácháč nebo do Číny, přejeme vám krásné léto a těšíme se na vás!
 
A je to čerstvé?

A je to čerstvé?

Moc nám záleží na tom, aby všechno, co prodáváme, bylo čerstvé a kvalitní. A tak jsme udělali malý experiment. Přesně před měsícem jsme zasadili semínka lichořeřišnice a schválně jestli dokáží vyklíčit a jsou tedy zdravá a čerstvá. A tady vidíte jak se jim dnes daří 👩‍🌾