1. března 2018
Domácí salátové dresinky nabízejí nekonečné možnosti, jak zakomponovat koření a pozvednout své saláty. Experimentujte s přidáním koření, jako francouzské salátové koření, italský dresink, café de paris a dalších do vašich dresinků. Tyto doplňky dodají vašim salátům hloubku a komplexnost a promění je v chutná a luxusní jídla. Pokračovat
|
19. února 2018
Pozvedněte své ořechy a semínka na další úroveň tím, že je opečete s kořením. Zahřejte suchou pánev na středně nízkou teplotu, přidejte ořechy nebo semínka a posypte kořením, jako je kajenský pepř, skořice nebo uzená paprika. Za častého míchání opékejte, dokud nebude voňavý. Pokračovat
|
5. února 2018
Koření dokáže pozvednout chuť omáček a šťáv a proměnit je z obyčejných na výjimečné. Experimentujte s přidáním špetky mletého koření, jako je paprika, kmín nebo muškátový oříšek, do omáček a šťáv. Toto koření dodává hloubku a komplexnost, zvýrazňuje celkovou chuť a učiní vaše pokrmy výjimečnými. Pokračovat
|
24. ledna 2018
Po roce nás v obchodě opět navštívila redakce pořadu Černé ovce z České televize. Tentokrát dTest testoval kvalitu bylinek a my jsme si s paní redaktorkou Dášou Horkou povídali především o tom jak bylinky správně sušit, skladovat a připravovat. Pořad by se měl vysílat 6. února.
|
3. ledna 2018
Bavte se vytvářením vlastní typické kořenící směsi kombinací vašich oblíbených koření a bylinek. Experimentujte s různými poměry a chuťovými profily, dokud nenajdete směs, která vyhovuje vaší chuti. Pokračovat
|
25. prosince 2017
Směsi koření, jako je italské koření, provensálské bylinky nebo kari, jsou pohodlnou zkratkou pro přidání dokonalých chutí do vašich pokrmů. Tyto předem namíchané směsi šetří čas a námahu při odměřování jednotlivých koření a zajišťují vyváženou kombinaci chutí. Pokračovat
|
24. prosince 2017
Přejeme vám v novém roce mnoho chutí a vůní a to nejen na talíři :-). Vaše Království chuti
|
20. prosince 2017
Ostré koření, jako je kajenský pepř nebo extra pálivé varianty chilli, nám může při vaření pěkně zatopit. Při jejich používání buďte opatrní, zvláště pokud jste na pálivé koření citliví. Začněte s malým množstvím a postupně zvyšujte, abyste dosáhli požadované úrovně pikantnosti. Pokračovat
|
18. prosince 2017
Objevte svět chutí experimentováním s mezinárodními směsmi koření. Od marockého ras el hanout po indické garam masala nebo argentinské asado, každá směs představuje bohatou kulinářskou tradici. Pokračovat
|
15. prosince 2017
Máte v rodině myslivce nebo milovníka divočiny? Tak tenhle dárek bude trefa do černé(ho) 😎 Pokračovat
|
9. prosince 2017
Už o loňských Vánocích patřila naše Kávová cesta kolem světa k nejoblíbenějším dárkům. A tak jsme letos připravili speciální edici sedmi sad různých druhů kávy Arabica v krásném balení s dobovými obrázky z konce 19. století. Neváhejte tedy a vydejte se se svými blízkými a přáteli na dalekou cestu za vůní a chutí, bon voyage! Pokračovat
|
5. prosince 2017
Během chladnějších měsíců může hřejivé koření dodat vašim nápojům a pokrmům útulnost a hloubku. Přisypte mletý hřebíček nebo skořici do horkého kakaa nebo přidejte zázvor do polévek a dušených pokrmů pro uklidňující nakopnutí. Pokračovat
|
19. listopadu 2017
Vyluhování octa s bylinkami a kořením je fantastický způsob, jak přidat do dresinků a marinád jedinečnou chuť. Smíchejte ocet s přísadami, jako je česnek, čerstvé bylinky, kuličky pepře nebo sušené chilli vločky ve sterilizované nádobě. Směs necháme několik týdnů louhovat, poté přecedíme. Pokračovat
|
15. listopadu 2017
Koření jsou klíčovými ingrediencemi v domácích okurkách a konzervách, které dodávají chuť, hloubku a komplexnost. Experimentujte s kořením, jako jsou hořčičná semínka, koprová semínka, koriandrová semínka, tyčinky skořice nebo hřebíček, abyste si vytvořili své vlastní jedinečné nakládací a konzervační směsi. Pokračovat
|
12. listopadu 2017
Tekutý kouř a uzené koření přináší výraznou a lákavou uzenou chuť grilovaným nebo pečeným pokrmům. Hledejte uzenou papriku, uzenou sůl nebo uzené chilli. Tato koření dodávají hloubku a komplexnost a evokují chuť venkovního vaření a grilování. Pokračovat
|
1. listopadu 2017
Vypadá to, že po Nuslích už běhá Ježíšek a rozdává dárky . Vlastně to není Ježíšek, ale vy, naši zákazníci, kteří jste pro nás hlasovali v soutěži o provozovnu roku MČ Praha 4. V soutěži jsme se umístili na druhém místě a od pana místostarosty dostali krásného skleněného tučnáka . Pokračovat
|
21. října 2017
Při přípravě pikantních pokrmů je důležité vyvážit pálivost jinými chutěmi. Dotek sladkosti, jako je med nebo hnědý cukr, může pomoci zjemnit pikantnost. Alternativně může horko proříznout šplouchnutí kyselosti z citrusové šťávy nebo octa a vytvořit harmonickou rovnováhu chutí. Pokračovat
|
15. října 2017
V gastronomickém světě nenajdeme jen klasický černý, bílý nebo zelený pepř, ale můžeme se setkat s doslova desítkami dalších druhů tohoto nejslavnějšího koření. Experimentujte s pepřem sečuánským, malbarským, kampotským, dlouhým, kubebovým a dalšími. Pokračovat
|
5. října 2017
Dodejte vaší ranní kávě nebo horké čokoládě dotek exotiky a aromatického bohatství přidáním špetky skořice nebo muškátového oříšku. Toto koření doplňuje chuť těchto nápojů a dodává uklidňující a hřejivý nádech. Nasypte špetku navrch nebo ji zamíchejte pro příjemný začátek dne nebo vylepšení chladného večera. Pokračovat
|
19. září 2017
Koření hraje zásadní roli při vytváření chutných domácích polévek a vývarů. Ať už je to přidání bobkových listů a tymiánu do uklidňující kuřecí polévky nebo vaření celého koření, jako je skořice a badyán v bohatém hovězím vývaru, koření vnáší do těchto tekutých základů hloubku a komplexnost. Pokračovat
|