24. dubna 2025
Bylinkové máslo je přesně ten malý zázrak, který má doma připravený každý, kdo rád vaří. Ať už ho máte v lednici nebo zamražené po plátcích, dá se s ním v kuchyni vykouzlit víc, než jen natřít ho na pečivo. Přinášíme vám ověřené tipy, jak s bylinkovým máslem čarovat každý den. Pokračovat
|
9. dubna 2025
Francouzský quiche ve velikonočním kabátku s křehkým těstem, nadýchanou vaječnou náplní, slaninou, pórkem, sýrem a voňavým kořením na míchaná vajíčka. Parádní tip na slavnostní oběd, velikonoční pohoštění i studenou večeři z lednice. A pokud přidáte špetku kurkumy, bude krásně žlutý jako jarní sluníčko. Pokračovat
|
8. dubna 2025
Klíčí vám brambory ve sklepě dřív než je stihnete hodit do hrnce? Poradíme jednoduchý trik s českým kmínem, který funguje už po staletí a navíc přidáme pár tipů na skvělé koření na brambory na všechny možné způsoby. Pokračovat
|
21. ledna 2025
Černá fermentovaná cibule a černý fermentovaný česnek jsou poklady moderní gastronomie, které si v posledních letech našly cestu do kuchyní po celém světě. Pokud jste o nich dosud jen slyšeli, nebojte se je vyzkoušet – jejich chuť a všestrannost vás příjemně překvapí. Pokračovat
|
2. prosince 2024
Věděli jste, že i koření může být superhrdinou zimních dnů? Naše odbornice na koření, Míša Schneedorferová, byla hostem v populárním pořadu Receptář prima nápadů na televizi Prima, kde si společně s moderátorkou Markétou Mayerovou povídaly o tom, jaké koření vás spolehlivě zahřeje nejen v čase Vánoc. Pokračovat
|
26. listopadu 2024
Milí zákaznící, rádi bychom vás informovali o vánočním provozu v letošním roce u nás v obchodě a zároveň vám popřáli krásné a klidné prožití těchto svátků. Pokračovat
|
27. října 2024
Vánoční františky jsou pro mnohé synonymem sváteční atmosféry, vůně domova a vzpomínek na rodinné chvíle. Tradiční vůně jako santalové dřevo, skořice, jedlička či pomeranč evokují svátky a okamžiky klidu uprostřed hektického období. Tyto vůně přinášejí do domácnosti hřejivost, pocit tradice a nostalgii po vánočních radovánkách. Pokračovat
|
26. října 2024
Právě jsme rozšířili naši nabídku vánočních františků, a to hned o 26 jedinečných vůní! Od tradičních vánoční esencí, které evokují sváteční pohodu, až po moderní a neotřelé varianty, které dodají Vánocům originální nádech. Pokračovat
|
21. října 2024
Připravit si domácí směs perníkového koření může být skvělý způsob, jak si přizpůsobit chutě a experimentovat s různými druhy koření. Pokud se však nechcete zdržovat mícháním, můžete si koupit naše hotové dokonale vyvážené perníkové koření. Pokračovat
|
5. září 2024
Cukety kam se podíváš? Připravili jsme pro vás novou speciální směs koření na cukety a navíc přidali pár zajímavých tipů na další koření, které se k cuketám výborně hodí. Takže si užijte cuketové šílenství do grilování až po exotické cuketové kari. Pokračovat
|
4. září 2024
Pokud hledáte rychlý a jednoduchý recept jak zajímavě zpracovat cukety, tak restovaná cuketová kolečka vás rozhodně nadchnou. Hotová jsou za pár minut a svou příjemnou chutí nadchne i vlažné příznivce této zeleniny.
Protože cukety mají nevýraznou chuť, je tajemství tohoto receptu ukryté ve správné volba koření. Pokračovat
|
3. září 2024
Grilovaná cuketa je perfektní volba, když hledáte něco lehkého, co snadno připravíte během pár minut. Nejenže se skvěle hodí jako příloha k vašim oblíbeným grilovaným masům nebo rybám, ale můžete si ji vychutnat i jen tak – jako lehkou svačinku nebo stylový předkrm. Pokračovat
|
2. září 2024
Pokud milujete kari, máme pro vás skvělý recept na cuketové kari, které je plné chutí a vůní. A protože máme v nabídce hned několik různých druhů kari koření, můžete vesele experimentovat a pokaždé si udělat kari trochu jinak. Pokračovat
|
24. srpna 2024
Bylinkové máslo nepatří jen na bagetu. Naopak – na grilu a v troubě s masem dělá úplné zázraky. Ať už chystáte kuřecí stehna na neděli, vepřovou pečeni na rodinnou oslavu nebo řízky na rychlý oběd, s voňavým máslem plným bylinek to bude mít vždycky šťávu i chuť. Pokračovat
|
22. srpna 2024
Etiopská kuchyně může být na první pohled přehlížena, ale její chutě jsou neuvěřitelně pestré a plné překvapení. Jedním z pokladů této kuchyně je kořenící směs berbere, která díky své pikantní a kořeněné chuti okouzlí každého milovníka dobrého jídla. Pokračovat
|
15. srpna 2024
V tomto dílu naší encyklopedie se podíváme na Baharat, směs koření nezbytnou pro perskou kuchyni. Zjistíme typické složení a ukážeme si, do jakých jídel se baharat hodí, včetně masa, omáček, dipů, zeleniny, rýže a luštěnin, a jak jej použít pro exotickou chuť vašich pokrmů. Pokračovat
|
9. srpna 2024
Ajowan, známý také jako kopský kmín, je intenzivní koření s chutí podobnou anýzu a oregánu, které se pěstuje především v Indii a dalších asijských zemích. Pokračovat
|
23. července 2024
Ať už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehled, který vám pomůže vybrat ty nejdůležitější a nejpoužívanější druhy koření a můžete se tak snadno rozhodnout jaké základní koření byste měli mít doma. Pokračovat
|
21. července 2024
Koření, to jsou takoví malí kouzelníci v našich kuchyních, kteří nám denně pomáhají. Stačí přidat špetku a mávnutím kouzelného proutku přidají jídlu barvu, chuť i vůni. Ale co to vlastně koření je? Jednoduše řečeno, jedná se o různé části rostlin, které se používají k ochucení a dochucení jídel. Pokračovat
|
11. července 2024
Jestli rádi grilujete, tak byste si rozhodně měli vyzkoušet vyrobit vlastní domácí barbecue omáčku. Je to překvapivě jednoduché a budete sklízet obdivné pohledy od všech hostů, až se vás někdo zeptá: „Ta barbecue omáčka je fakt výborná, kde jsi koupil?“ a vy ležérně odpovíte „Barbecue omáčky si dělám jedině sám". Pokračovat
|