Novinky a recepty

7 nápadů na použití bylinkového másla

7 nápadů na použití bylinkového másla

Bylinkové máslo je přesně ten malý zázrak, který má doma připravený každý, kdo rád vaří. Ať už ho máte v lednici nebo zamražené po plátcích, dá se s ním v kuchyni vykouzlit víc, než jen natřít ho na pečivo. Přinášíme vám ověřené tipy, jak s bylinkovým máslem čarovat každý den.Pokračovat
 
Velikonoční francouzský quiche

Velikonoční francouzský quiche

Francouzský quiche ve velikonočním kabátku s křehkým těstem, nadýchanou vaječnou náplní, slaninou, pórkem, sýrem a voňavým kořením na míchaná vajíčka. Parádní tip na slavnostní oběd, velikonoční pohoštění i studenou večeři z lednice. A pokud přidáte špetku kurkumy, bude krásně žlutý jako jarní sluníčko.Pokračovat
 
Jak zabránit klíčení brambor? Pomůže (ne)obyčejný kmín

Jak zabránit klíčení brambor? Pomůže (ne)obyčejný kmín

Klíčí vám brambory ve sklepě dřív než je stihnete hodit do hrnce? Poradíme jednoduchý trik s českým kmínem, který funguje už po staletí a navíc přidáme pár tipů na skvělé koření na brambory na všechny možné způsoby.Pokračovat
 
Za tajemstvím černého fermentovaného česneku a cibule

Za tajemstvím černého fermentovaného česneku a cibule

Černá fermentovaná cibule a černý fermentovaný česnek jsou poklady moderní gastronomie, které si v posledních letech našly cestu do kuchyní po celém světě. Pokud jste o nich dosud jen slyšeli, nebojte se je vyzkoušet – jejich chuť a všestrannost vás příjemně překvapí.Pokračovat
 
Kořenářské prima nápady

Kořenářské prima nápady

Věděli jste, že i koření může být superhrdinou zimních dnů? Naše odbornice na koření, Míša Schneedorferová, byla hostem v populárním pořadu Receptář prima nápadů na televizi Prima, kde si společně s moderátorkou Markétou Mayerovou povídaly o tom, jaké koření vás spolehlivě zahřeje nejen v čase Vánoc.Pokračovat
 
Vánoční otevírací doba 2024

Vánoční otevírací doba 2024

Milí zákaznící, rádi bychom vás informovali o vánočním provozu v letošním roce u nás v obchodě a zároveň vám popřáli krásné a klidné prožití těchto svátků.Pokračovat
 
Moderní využití vánočních františků

Moderní využití vánočních františků

Vánoční františky jsou pro mnohé synonymem sváteční atmosféry, vůně domova a vzpomínek na rodinné chvíle. Tradiční vůně jako santalové dřevo, skořice, jedlička či pomeranč evokují svátky a okamžiky klidu uprostřed hektického období. Tyto vůně přinášejí do domácnosti hřejivost, pocit tradice a nostalgii po vánočních radovánkách.Pokračovat
 
Vánoční františky – kde koupit a proč právě u nás?

Vánoční františky – kde koupit a proč právě u nás?

Právě jsme rozšířili naši nabídku vánočních františků, a to hned o 26 jedinečných vůní! Od tradičních vánoční esencí, které evokují sváteční pohodu, až po moderní a neotřelé varianty, které dodají Vánocům originální nádech.Pokračovat
 
Jak namíchat perníkové koření

Jak namíchat perníkové koření

Připravit si domácí směs perníkového koření může být skvělý způsob, jak si přizpůsobit chutě a experimentovat s různými druhy koření. Pokud se však nechcete zdržovat mícháním, můžete si koupit naše hotové dokonale vyvážené perníkové koření.Pokračovat
 
Tipy a triky: Koření na cukety (video)

Tipy a triky: Koření na cukety (video)

Cukety kam se podíváš? Připravili jsme pro vás novou speciální směs koření na cukety a navíc přidali pár zajímavých tipů na další koření, které se k cuketám výborně hodí. Takže si užijte cuketové šílenství do grilování až po exotické cuketové kari.Pokračovat
 
Restované cukety jako příloha

Restované cukety jako příloha

Pokud hledáte rychlý a jednoduchý recept jak zajímavě zpracovat cukety, tak restovaná cuketová kolečka vás rozhodně nadchnou. Hotová jsou za pár minut a svou příjemnou chutí nadchne i vlažné příznivce této zeleniny. Protože cukety mají nevýraznou chuť, je tajemství tohoto receptu ukryté ve správné volba koření.Pokračovat
 
Grilované cukety

Grilované cukety

Grilovaná cuketa je perfektní volba, když hledáte něco lehkého, co snadno připravíte během pár minut. Nejenže se skvěle hodí jako příloha k vašim oblíbeným grilovaným masům nebo rybám, ale můžete si ji vychutnat i jen tak – jako lehkou svačinku nebo stylový předkrm.Pokračovat
 
Cuketové kari

Cuketové kari

Pokud milujete kari, máme pro vás skvělý recept na cuketové kari, které je plné chutí a vůní. A protože máme v nabídce hned několik různých druhů kari koření, můžete vesele experimentovat a pokaždé si udělat kari trochu jinak.Pokračovat
 
Tip: #46: Maso a grilování s bylinkovým máslem

Tip: #46: Maso a grilování s bylinkovým máslem

Bylinkové máslo nepatří jen na bagetu. Naopak – na grilu a v troubě s masem dělá úplné zázraky. Ať už chystáte kuřecí stehna na neděli, vepřovou pečeni na rodinnou oslavu nebo řízky na rychlý oběd, s voňavým máslem plným bylinek to bude mít vždycky šťávu i chuť.Pokračovat
 
Berbere (video)

Berbere (video)

Etiopská kuchyně může být na první pohled přehlížena, ale její chutě jsou neuvěřitelně pestré a plné překvapení. Jedním z pokladů této kuchyně je kořenící směs berbere, která díky své pikantní a kořeněné chuti okouzlí každého milovníka dobrého jídla.Pokračovat
 
Baharat (video)

Baharat (video)

V tomto dílu naší encyklopedie se podíváme na Baharat, směs koření nezbytnou pro perskou kuchyni. Zjistíme typické složení a ukážeme si, do jakých jídel se baharat hodí, včetně masa, omáček, dipů, zeleniny, rýže a luštěnin, a jak jej použít pro exotickou chuť vašich pokrmů.Pokračovat
 
Ajowan (video)

Ajowan (video)

Ajowan, známý také jako kopský kmín, je intenzivní koření s chutí podobnou anýzu a oregánu, které se pěstuje především v Indii a dalších asijských zemích.Pokračovat
 
Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybět

Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybět

Ať už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehled, který vám pomůže vybrat ty nejdůležitější a nejpoužívanější druhy koření a můžete se tak snadno rozhodnout jaké základní koření byste měli mít doma.Pokračovat
 
Jak rozdělujeme koření

Jak rozdělujeme koření

Koření, to jsou takoví malí kouzelníci v našich kuchyních, kteří nám denně pomáhají. Stačí přidat špetku a mávnutím kouzelného proutku přidají jídlu barvu, chuť i vůni. Ale co to vlastně koření je? Jednoduše řečeno, jedná se o různé části rostlin, které se používají k ochucení a dochucení jídel.Pokračovat
 
Domácí barbecue omáčky

Domácí barbecue omáčky

Jestli rádi grilujete, tak byste si rozhodně měli vyzkoušet vyrobit vlastní domácí barbecue omáčku. Je to překvapivě jednoduché a budete sklízet obdivné pohledy od všech hostů, až se vás někdo zeptá: „Ta barbecue omáčka je fakt výborná, kde jsi koupil?“ a vy ležérně odpovíte „Barbecue omáčky si dělám jedině sám".Pokračovat