Uzené nuselské zelí

 
Uzené nuselské zelí

Inspiraci k poslednímu receptu paprikové sady jsme získali zcela náhodně v našem obchodě při konzultaci koření se zákazníkem, který si nesl vážené kysané zelí. Ano, u nás v Nuslích si můžete odnést ve vlastních nádobách nejen naše koření a bylinky, ale přes ulici i kysané zelí na váhu. To mimochodem chutná opravdu báječně a na první pohled si porozumělo s naší zauzenou  paprikou. Doufám, že vyzkoušíte toto skvělé a navíc vydatné a zdravé jídlo, které je ideální pro situace s prázdnou chladničkou. Recept je obzvlášť vhodný pro milovníky bezmasých jídel, kteří vaří pro masaře.

Recept na Uzené nuselské zelí

Střední cibuli proženeme na tuku, přidáme na kostičky nakrájené brambory (3) nebo jen jednu osamělou bramboru. Osmahneme a vhodíme zelí (250 g) a ochutíme lžičkou zauzené červené papriky, solí a hrubě mletým pepřem. Přiostříme zauzenou drcenou chilli papričkou,  výsledek bude dokonalý. Krátce podusíme a servírujeme s kysanou smetanou a pečivem. Nepřidávali jsme žádné další koření, aby vynikla chuť kysaného zelí s uzeným nádechem. Jíška by tam mohla být, ale není :-).