10. září 2017
Třtinový cukr ochucený skořicí, kardamomem nebo vanilkou můžete použít jak při pečení sladkých jídel, tak i pro přípravu vynikající kávy, čokolády nebo kakaa. Použít můžete buď naše hotové směsi, nebo si vytvořte vlastní ohraničenou jen vaší fantazií a chuťovými preferencemi. Pokračovat
|
1. září 2017
Pozvedněte své koktejly a nápoje infuzí jednoduchých sirupů s kořením. V hrnci smíchejte stejné díly cukru a vody a vařte, dokud se cukr nerozpustí. Pokračovat
|
30. srpna 2017
Přesto, že kari koření patří k nejznámějším indickým směsím koření, neexistuje pevně dané složení. A tak se můžeme na indických trzích nebo i v domácnostech setkat s nekonečnými variantami tohoto legendárního koření. Pokračovat
|
19. srpna 2017
Pozvedněte své pokrmy přidáním másla nebo ghí obohaceného kořením. Rozpusťte máslo nebo ghí na pánvi s kořením, jako je česnek, kmín nebo paprika. Tuk absorbuje chutě a vytváří bohatý a voňavý základ pro vaření nebo dochucení omáček, zeleniny nebo masa. Pokračovat
|
22. června 2017
Začíná nejen grilovací sezóna, ale i období komárů, klíšťat a dalšího obtížného hmyzu. To u nás v obchodě poznáme i podle toho, že výrazně stoupne zájem o jinak spíše zimní koření, jako je třeba hřebíček. Pokračovat
|
5. června 2017
Ochucené oleje jsou vynikajícím způsobem, jak do vaření začlenit esenci koření a bylinek. Zahřejte neutrální olej, jako je olivový nebo hroznový olej, s požadovaným kořením a bylinkami na mírném ohni. Nechte chutě vyluhovat do oleje, poté sceďte a skladujte. Pokračovat
|
29. května 2017
Fíky a husa – kombinace, která možná překvapí. Ale ještě více překvapí, jak dokonalé spojení to je. Husa přináší výraznou chuť lahodného drůbežího masa, která je doplněna sladkou chutí zralých fíků. Připravte se na oslavu chutí, které vás vtáhnou do svého okouzlujícího tance. Pokračovat
|
18. dubna 2017
Často se nás ptáte na kari pastu a jak si ji připravit. Vybavili jsme se proto kořením, miskou a zástěrou a vyzkoušeli jsme si přípravu domácí kari pasty, která by byla vždy po ruce v množství, které spotřebujeme a bez soli.
Existují různé varianty s citrónovou trávou a kafrovými lístky. Pokračovat
|
4. dubna 2017
Kurkuma neboli indický šafrán s tisíci letou tradicí se k nám do Evropy dostal z Asie někdy ve středověku. V ájurvédské medicíně má poetické názvy jako Zlatá bohyně nebo Ta, která vítězí. Pokračovat
|
3. dubna 2017
Následující recept je od naší milé paní zákaznice, které moc děkujeme!
Letošní Velikonoce jsem se rozhodla trochu experimentovat a kromě klasického beránku jsem si vymyslela slaný dort. Protože přijede velká část naší rodiny ze Slovenska, tak nechci nechat nic náhodě a raději jsem svůj výmysl vyzkoušela už tento víkend. Pokračovat
|
31. března 2017
Naše milá paní zákaznice Klára Navrátilová nám zaslala zajímavý recept na u nás neznámé tradiční maďarské jídlo, kterému se říká tokáň. Moc děkujeme a jdeme vařít :-).
Pepřový tokáň
V názvu tohoto pokrmu rozumíme slovu „pepř“, ale tokáň je záhadou. Nikdo přesně neví, co to vlastně je, ale všichni ho vaří. Pokračovat
|
26. března 2017
Malou domácí paštičku s bourbonským pepřem, který je příjemně aromatický, voní jak piniové oříšky a navíc je úžasně pálivý, zvládnete připravit do 30 minut. Paštiky a pomazánky jsou skvělé na experimentování s kořením a surovinami. Další pepřový tip na tento týden tak nebylo možné vybrat jinak. Pokračovat
|
23. března 2017
S příchodem jara máme všichni chuť a zájem nastartovat náš zimou unavený organismus. Jak nám ke zdravému životnímu stylu pomůže koření a bylinky jsme si povídali s paní redaktorkou Šárkou Rusnákovou z Českého rozhlasu v Pardubicích. Pokračovat
|
17. března 2017
Pro milovníky pepře jsme připravili tento recept na lehce pikantní krůtí prsa. Pokračovat
|
10. března 2017
Tento měsíc jsme zasvětili pepři a tak první recept nemůže být snad nic jiného, než pořádný šťavnatý steak, na kterém pepř potěší nejen chuťové buňky, ale i oko. Pokračovat
|
2. března 2017
Dnes jsme v našem voňavém obchodě uvítali početnou návštěvu ze Základní školy T. G. Masaryka na Ortenově náměstí v Praze 7. Paní učitelka přivedla malé zájemce o poznání chutí a vůní z celého světa, z kterých se u nás zatočí hlava i nejednomu dospěláku. Pokračovat
|
2. března 2017
Vytvořte vlastní ochucené soli smícháním bylinek a koření s hrubou solí. Například smícháním sušeného rozmarýnu a česneku se solí získáte pikantní bylinkovou sůl. Přidáním kardamomu do soli získáme vynikající ochucenou sůl na ryby a mořské plody. Pokračovat
|
1. března 2017
Ve starověku se milovníci pepře trmáceli až do Indie. To už se dnes nemusí, stačí si zaběhnout do Nuslí :-). Děkujme Alexandru Makedonskému, který nám toto černé zlato do Evropy přivezl a Marco Polovi, který ho poprvé popsal. Do nemilosti se pepř dostal pouze jednou, a to pro podezření, že podporuje tělesné žádosti. Pokračovat
|
28. února 2017
Kůra citrusových plodů, jako jsou citrony, limetky a pomeranče, je plná esenciálních olejů, které dodávají zářivou chuť. Nastrouhejte vnější barevnou část kůry (vyhněte se hořké bílé dřeni) nebo jednoduše použijte sušenou variantu a přidejte ji do pokrmů. Pokračovat
|
27. února 2017
Maďarskem jsme tento měsíc začínali a když jde o papriku, tak tam zákonitě i musíme skončit. A jak jinak, než nad kotlíkem plným lahodného hovězího guláše. Pokračovat
|