Na úsvitu lidského věku byl lov hlavním zdrojem potravy. Udatní lovci patřili k nejváženějším členům kmene, protože mu zajišťovali přežiti. A z lovců se postupem času stali myslivci, z nutnosti lovu záliba a pro některé dokonce až nezvladatelná vášeň.
Té zcela propadl francký vévoda Hubert žijící v 8. století, dnes vážený patron myslivců. Než se ale vydal správnou cestou, oddával se každý den náruživému lovu, vyhýbal se plnění svých povinností a dokonce zanedbával církevní svátky. To trvalo až do dne, kdy pořádal štvanici jelena. Náhle spatřil v jelením paroží postavu na kříži, která k němu promlouvala vlídným hlasem. Vytýkala mu jeho nezřízený život a bezohlednou loveckou vášeň.
Toto zjevení ho přivedlo na cestu pokání. Vzdal se vévodství i veškerého majetku a vstoupil do řádu sv. Benedikta v Adainu, právě nedaleko lesa, kde spatřil vzácné zjevení. Později se stal biskupem v Liege, kde se těšil velké vážnosti a úctě, a po své smrti byl svatořečen. Uctívání sv. Huberta jako patrona lovu zavedl později papež Řehoř III. Pro všechny myslivce, věřící i nevěřící, je sv. Hubert symbolem myslivecké cti, pokory a poctivosti. Je považován za patrona lovu a ochrany zvěře, tradic a mysliveckých obyčejů, kteří se předávají z generace na generaci.
Hlavním posláním myslivce je příkladně pečovat o zachování všech druhů zvěře pro budoucí lidská pokolení a v případě potřeby snižovat přemnožené druhy zvěře tak, aby nezpůsobovaly vyhynutí druhů jiných. A zejména tomu vděčíme za to, že se na našem stole může čas od času objevit vítané zpestření jídelníčku v podobě zvěřiny. Ta má své výsadní postavení snad ve všech tradičních kuchyních. Na rozdíl od masa domácích zvířat má zvěřina jinou barvu, aroma i chuť. Zvěřina je vždy výraznější a někomu může připadat neobvyklá. Kdo však kouzlu zvěřiny jednou propadne, nedá na ni dopustit. Neobvyklá chuť divoké přírody je výzvou pro každého kuchaře. Skuteční mistři umí připravit stovky receptů.
Obsah sady koření
Pečená divočina
Tradiční česká směs koření, která nejen dodá masu chuť, ale bylinky pomohou i s trávením.
Složení: bobkový list, cibule, jalovec, koriandr, kurkuma, nové koření, pepř černý, rozmarýn, tymián.
Zvěřina na medu
Neostrá medová kořenící směs na pečená masa a marinády.
Složení: cibule, česnek, kurkuma, med, paprika červená sladká, sůl, třtinový cukr, zázvor.
Kančí guláš
Hrubší směs koření na lehce pikantní klasický zvěřinový guláš.
Složení: mrkev, paprika, cibule, česnek, pórek, celer, kmín, pepř.
Sada obsahuje 3 x 50 g směsi koření.
Kde koupím Sada loveckého koření sv. Huberta?
Nejenom Sada loveckého koření sv. Huberta, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.
Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně .
Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.
Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.
Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.
Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě