26. července 2021
Příprava ovocných salátů většinou nepatří k těm nejsložitějším receptům a dá se říct, že za málo práce máme hodně muziky. Saláty z ovoce totiž rozhodně patří k favoritům letních dní, ať už jako předkrm ke grilovačce nebo jako odpolední svačinka, ke které děti nemusíte moc dlouho přemlouvat. Pokračovat
|
14. května 2021
Ach to dilema výběru. V naší nabídce máme přes 40 druhů kávy a z toho čisté arabiky víc než 30 variant ze všech možných kávových plantáží z celého světa. Jak si jen vybrat?
Včera jsme s kolegyňkami diskutovali jak zákazníkům usnadnit výběr kávy a vymýšleli jsme různé varianty. Pokračovat
|
23. dubna 2021
To zase u nás bylo živo. Zastavila se naše stálá zákaznice herečka Kristýnka Kociánová, kterou znáte třeba ze seriálu Ordinace v růžové zahradě nebo Ententýky a rovnou s sebou vzala na nákup koření svojí kamarádku zpěvačku a moderátorku Dášu Zázvůrkovou a celý televizní štáb z pořadu České televize Všechno, co mám ráda. Pokračovat
|
20. dubna 2021
Recept na jednoduchý domácí jemně pikantní dresink s francouzským salátovým kořením. Vhodné jak k masu, tak i na zeleninové saláty. Pokračovat
|
20. dubna 2021
Sambal je indonéská chilli omáčka nebo pasta, která se připravuje ze směsi chilli papriček, koření a dalších přísad jako jsou krevety, šalotka, pórek a palmový cukr. Chilli papričky, které jsou základem sambalu, se do Indonésie dostaly až v 16. století s Portugalci.
Sambal ale existoval již stovky let předtím. Pokračovat
|
8. dubna 2021
Čubrica je oblíbená bulharská směs bylinek, která se používá především do mletého masa, ale můžeme s ní okořenit třeba i luštěniny, jako je čočka nebo fazole, protože v této směsi je mimo jiné saturejka, což je bylinka, která nám pomáhá proti nadýmání. Pokračovat
|
22. března 2021
Možná jste si všimli, že jsme minulý týden zařadili do nabídky tři nové druhy opravdu světově výjimečných pepřů: tasmánský, tellicherry a kampotský, na které jsem se hodně těšila. Pokračovat
|
1. března 2021
Populární fazolky tonky se díky své vanilkové chuti používají především při výrobě sladkého pečiva a dezertů. Zkuste je zkombinovat s medem, šťávou z konzervovaného ovoce a hotovu zálivku použijte na ochucení ovocného salátu. Pokračovat
|
26. února 2021
Kardamom patří nejen k nejdražším, ale zároveň i nejstarším kořením. Lidstvo jej zná už 4 000 let. Starověcí Egypťané si žvýkáním semínek kardamomu čistili zuby a Řekové i Římané jej používali jako parfém. Pokračovat
|
19. února 2021
Otázka co je to římský kmín a jaký je rozdíl v porovnání s českým kmínem patří k jedné nejčastějších, kterou nám zákazníci při procházení v našem obchodě kladou. A odpověď je docela jednoduchá. Pokračovat
|
19. února 2021
V posledním vydání časopisu Téma, které vychází dnes 19. února 2021, najdete kromě jiných zajímavých článků i rozsáhlý rozhovor redaktora Milana Eisenhammera jak o našich začátcích, tak především plný informací o koření. Pokračovat
|
16. února 2021
Recept na domácí pikantní dresink s legendárním kořením Café de Paris. Chuť tohoto dresinku skvěle doplní jak pečené nebo grilované maso, tak i zeleninové saláty. Pokračovat
|
2. února 2021
Dnes k nám přišla paní zákaznice s otázkou, jestli máme koření na indickou Rajma Masála, kterou nedávno vyzkoušela ve vegetariánské restauraci Dhaba Beas a tak strašně jí to chutnalo, že by si Rajmu ráda připravila doma.
Speciální směs koření na Rajma Masála bohužel nemáme, ale je velmi snadné si připravit vlastní. Pokračovat
|
22. ledna 2021
Spaghetti aglio, olio e peperoncini, neboli těstoviny s česnekem, olejem a chilli, které patří dnes k nejznámějším italským pokrmům, původně začaly svůj život jen jako těstoviny s česnekem a olejem chudých neapolčanů, kteří si nemohli dovolit variantu špaget se škeblemi jako bohatí měšťané. Pokračovat
|
15. ledna 2021
Stačí pár ingrediencí a jednoduchý a zdravý italský dresink jak na zeleninový salát, tak i jako příloha ke grilovanému masu, je na světě. Pokračovat
|
12. ledna 2021
Ne vždy máme po ruce čerstvou bazalku, která je samozřejmě nejlepší, a tak se hodí mít v záloze i sušenou alternativu. Můžeme ale místo čerstvé použít sušenou bazalku kdykoliv? Pokračovat
|
21. prosince 2020
Štědrý den již pomalu klepe na dveře a rádi byste na poslední chvíli koupili ještě nějaký dárek? Vyberte si z nabídky dárkových poukazů na nákup v našem obchodě nebo e-shopu.
V nabídce máme deset různých motivů v hodnotě 250, 500 a 1 000 Kč a tak určitě vyberete vhodný dárek pro každého. Pokračovat
|
28. října 2020
Bylinka estragon byla známá již ve starověkém Egyptě, kde se používala především k náboženským účelům a v léčitelství. I staří Řekové používali tuto bylinku pro magické účely a pro její hadovitý tvar kořenů věřili, že dokáže vyléčit uštknutí jedovatých hadů.
Do evropské kuchyně estragon vtrhl s mongolskou invazí až ve 13. Pokračovat
|
21. října 2020
Když otevřete kořenku s pískavicí, okouzlí vás nádherná vůně svěží trávy v kombinaci s vanilkou. Pískavice je též známá pod názvem fenugreek a také se jí říká řecké seno.
Tento název získala, protože Řekové používali pískavici i jako krmivo pro dobytek. Pokračovat
|
14. října 2020
Hřebíček je jedno z nejstarších orientálních koření a dlouhá staletí měl na poličce s kořením výjimečné postavení. Jeho voňavá historie sahá až 2 000 let před náš letopočet, kdy obchodníci z Jávy přinesli hřebíček na čínský císařský dvůr. Pokračovat
|