24. prosince 2017
Přejeme vám v novém roce mnoho chutí a vůní a to nejen na talíři :-). Vaše Království chuti
|
20. prosince 2017
Ostré koření, jako je kajenský pepř nebo extra pálivé varianty chilli, nám může při vaření pěkně zatopit. Při jejich používání buďte opatrní, zvláště pokud jste na pálivé koření citliví. Začněte s malým množstvím a postupně zvyšujte, abyste dosáhli požadované úrovně pikantnosti. Pokračovat
|
18. prosince 2017
Objevte svět chutí experimentováním s mezinárodními směsmi koření. Od marockého ras el hanout po indické garam masala nebo argentinské asado, každá směs představuje bohatou kulinářskou tradici. Pokračovat
|
15. prosince 2017
Máte v rodině myslivce nebo milovníka divočiny? Tak tenhle dárek bude trefa do černé(ho) 😎 Pokračovat
|
9. prosince 2017
Už o loňských Vánocích patřila naše Kávová cesta kolem světa k nejoblíbenějším dárkům. A tak jsme letos připravili speciální edici sedmi sad různých druhů kávy Arabica v krásném balení s dobovými obrázky z konce 19. století. Neváhejte tedy a vydejte se se svými blízkými a přáteli na dalekou cestu za vůní a chutí, bon voyage! Pokračovat
|
5. prosince 2017
Během chladnějších měsíců může hřejivé koření dodat vašim nápojům a pokrmům útulnost a hloubku. Přisypte mletý hřebíček nebo skořici do horkého kakaa nebo přidejte zázvor do polévek a dušených pokrmů pro uklidňující nakopnutí. Pokračovat
|
19. listopadu 2017
Vyluhování octa s bylinkami a kořením je fantastický způsob, jak přidat do dresinků a marinád jedinečnou chuť. Smíchejte ocet s přísadami, jako je česnek, čerstvé bylinky, kuličky pepře nebo sušené chilli vločky ve sterilizované nádobě. Směs necháme několik týdnů louhovat, poté přecedíme. Pokračovat
|
15. listopadu 2017
Koření jsou klíčovými ingrediencemi v domácích okurkách a konzervách, které dodávají chuť, hloubku a komplexnost. Experimentujte s kořením, jako jsou hořčičná semínka, koprová semínka, koriandrová semínka, tyčinky skořice nebo hřebíček, abyste si vytvořili své vlastní jedinečné nakládací a konzervační směsi. Pokračovat
|
12. listopadu 2017
Tekutý kouř a uzené koření přináší výraznou a lákavou uzenou chuť grilovaným nebo pečeným pokrmům. Hledejte uzenou papriku, uzenou sůl nebo uzené chilli. Tato koření dodávají hloubku a komplexnost a evokují chuť venkovního vaření a grilování. Pokračovat
|
1. listopadu 2017
Vypadá to, že po Nuslích už běhá Ježíšek a rozdává dárky . Vlastně to není Ježíšek, ale vy, naši zákazníci, kteří jste pro nás hlasovali v soutěži o provozovnu roku MČ Praha 4. V soutěži jsme se umístili na druhém místě a od pana místostarosty dostali krásného skleněného tučnáka . Pokračovat
|
21. října 2017
Při přípravě pikantních pokrmů je důležité vyvážit pálivost jinými chutěmi. Dotek sladkosti, jako je med nebo hnědý cukr, může pomoci zjemnit pikantnost. Alternativně může horko proříznout šplouchnutí kyselosti z citrusové šťávy nebo octa a vytvořit harmonickou rovnováhu chutí. Pokračovat
|
15. října 2017
V gastronomickém světě nenajdeme jen klasický černý, bílý nebo zelený pepř, ale můžeme se setkat s doslova desítkami dalších druhů tohoto nejslavnějšího koření. Experimentujte s pepřem sečuánským, malbarským, kampotským, dlouhým, kubebovým a dalšími. Pokračovat
|
5. října 2017
Dodejte vaší ranní kávě nebo horké čokoládě dotek exotiky a aromatického bohatství přidáním špetky skořice nebo muškátového oříšku. Toto koření doplňuje chuť těchto nápojů a dodává uklidňující a hřejivý nádech. Nasypte špetku navrch nebo ji zamíchejte pro příjemný začátek dne nebo vylepšení chladného večera. Pokračovat
|
19. září 2017
Koření hraje zásadní roli při vytváření chutných domácích polévek a vývarů. Ať už je to přidání bobkových listů a tymiánu do uklidňující kuřecí polévky nebo vaření celého koření, jako je skořice a badyán v bohatém hovězím vývaru, koření vnáší do těchto tekutých základů hloubku a komplexnost. Pokračovat
|
10. září 2017
Třtinový cukr ochucený skořicí, kardamomem nebo vanilkou můžete použít jak při pečení sladkých jídel, tak i pro přípravu vynikající kávy, čokolády nebo kakaa. Použít můžete buď naše hotové směsi, nebo si vytvořte vlastní ohraničenou jen vaší fantazií a chuťovými preferencemi. Pokračovat
|
1. září 2017
Pozvedněte své koktejly a nápoje infuzí jednoduchých sirupů s kořením. V hrnci smíchejte stejné díly cukru a vody a vařte, dokud se cukr nerozpustí. Pokračovat
|
30. srpna 2017
Přesto, že kari koření patří k nejznámějším indickým směsím koření, neexistuje pevně dané složení. A tak se můžeme na indických trzích nebo i v domácnostech setkat s nekonečnými variantami tohoto legendárního koření. Pokračovat
|
19. srpna 2017
Pozvedněte své pokrmy přidáním másla nebo ghí obohaceného kořením. Rozpusťte máslo nebo ghí na pánvi s kořením, jako je česnek, kmín nebo paprika. Tuk absorbuje chutě a vytváří bohatý a voňavý základ pro vaření nebo dochucení omáček, zeleniny nebo masa. Pokračovat
|
22. června 2017
Začíná nejen grilovací sezóna, ale i období komárů, klíšťat a dalšího obtížného hmyzu. To u nás v obchodě poznáme i podle toho, že výrazně stoupne zájem o jinak spíše zimní koření, jako je třeba hřebíček. Pokračovat
|
5. června 2017
Ochucené oleje jsou vynikajícím způsobem, jak do vaření začlenit esenci koření a bylinek. Zahřejte neutrální olej, jako je olivový nebo hroznový olej, s požadovaným kořením a bylinkami na mírném ohni. Nechte chutě vyluhovat do oleje, poté sceďte a skladujte. Pokračovat
|