1. září 2016
Mlýnek na koření je jednoduchý způsob, jak si připravíme mletou variantu koření. Ale ještě lepší smyslový zážitek nám připraví podrcení koření v kamenném nebo litinovém hmoždíři. Tato tradiční metoda jemně drtí koření a zajišťuje, že si uchová své esenciální oleje, což má za následek aromatičtější a jemnější chuť. Pokračovat
|
19. srpna 2016
Pokud před použitím celé koření opražíme, uvolníme z něj esenciální oleje, čímž se zintenzivní jeho chuť a vůně. Opražení koření je snadné, stačí zahřát suchou pánev na středně mírném ohni a přidat celé koření. Opékejte jej několik minut, dokud nebude voňavé a trochu tmavší barvy. Pokračovat
|
12. srpna 2016
Profesionálně namíchané směsi koření jsou skvělým způsobem, jak objevovat světovou kuchyni a nové fantastické recepty a pokrmy. Pečlivě vyladěné směsi koření v sobě vzájemně kombinují jednotlivé chutě do harmonického celku, což vám ušetří námahu s měřením jednotlivých složek koření. Pokračovat
|
9. července 2016
Celé koření má delší trvanlivost a lépe si zachovává chuť než mleté varianty. Pořiďte si kvalitní mlýnek na koření nebo hmoždíř a koření namelte nebo podrťte těsně před použitím. Tak si zajistíte maximální účinek koření a uvolnění všech jeho aromatických složek. Pokračovat
|
6. května 2016
Rychlá a jednoduchá domácí marináda na maso vám nezabere víc než pár minut a přitom dodá masu šťavnatost a výraznou chuť. Hodí se jak na běžné grilování, tak i na pečení nebo opékání na pánvi. Pokračovat
|
27. dubna 2016
Co budeme potřebovat:
Kurkuma
Garam masala / tandoori masala
Římský kmín
Postup přípravy:
Hrníček červené čočky vaříme doměkka, osolíme, přidáme půl lžičky kurkumy a podle chuti římský kmín a půl lžičky koření masala. “Upastujeme” vidličkou. Ozdobíme drcenou chilli papričkou. Pokračovat
|
15. dubna 2016
Recept na jednoduchou citronovou zálivku se salátovým kořením k ochucení zeleninového salátu. Pokračovat
|
29. března 2016
K přípravě skutečně vynikající chuťové bomby si připravte jeden banán, půlku hrušky nebo celé jablko, lžičku medu, půl lžičky kurkumy, špetku pepře, lžičku mleté cejlonské skořice a šťávu z půlky citrónu. Pokud nemáte rádi med, můžete místo něj přidat např. čerstvé královstvé datle medjool (pozor na pecku). Pokračovat
|
31. prosince 2015
Milí zákazníci, rádi bychom vám poděkovali za vaší přízeň a přejeme vám, ať nový rok má šťávu a přináší vám jen samou radost a slzy jen když to přeženete s pepřem :-). Pokračovat
|
30. listopadu 2015
Připravili jsme pro vás tip na jednoduchý, levný a originální dárek, který ocení každý gurmán i estét: nakládaný hermelín ozdobený chilli nitěmi.
Vlastní příprava je stejná jako u klasického nakládaného hermelínu, případně i jiných plísňových sýrů. Pokračovat
|
20. listopadu 2015
Mám pro vás malý trik, jak si ulehčit práci v kuchyni a zároveň dostat do polévky tu pravou chuť. Víte, jak je to s bobkovým listem nebo novým kořením. Každý ho zná, ale nikdo ho nechce lovit z talíře. Pokračovat
|
18. listopadu 2015
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti. Pokračovat
|
29. října 2015
V kuchyni je často fascinující sledovat, jak se tradiční recepty různých kultur mohou spojit a vytvořit něco zcela nového. Itálie je známá svou láskou k čerstvým surovinám a jednoduchým, ale bohatým chutím. Tento recept bere tradiční italskou koncepci masa vařeného v hrnci a kombinuje ji s robustní chutí husy. Pokračovat
|
27. října 2015
Podzim, kromě krásných barev v krajině, přináší i potěšení pro naše žaludky, protože přichází období zvěřinových hodů. Možná se divočiny v kuchyni bojíte, ale není to nic těžkého. Pojďme si udělat třeba kančí guláš, což je u nás bezesporu podzimní klasika. Pokračovat
|
9. září 2015
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti. Pokračovat
|
6. července 2015
Správné skladování je klíčové pro zachování chuti a kvality vašeho koření. Proto jej skladujte ve vzduchotěsných kořenkách nebo nádobách na suchém místě a chraňte jej před teplem, vlhkem a přímým slunečním svitem. Nikdy neskladujte kořenky v otevřených poličkách na kuchyňské lince v blízkosti sporáku, dřezu nebo varné konvice. Pokračovat
|
24. června 2015
Bylo to pro nás velké překvapení, když nám jedna paní zákaznice říkala, že pro nás hlasovala v soutěži o provozovnu Prahy 4. O této soutěži, kterou pořádá úřad městské části Praha 4, jsme totiž nevěděli a tak jsme se do ní ani nepřihlásili. Pokračovat
|
12. června 2015
Nejprve si připravíme hummus, ze kterého následně budeme tvořit kuličky. Pokračovat
|
6. června 2015
Síla a vůně koření mají tendenci časem slábnout, takže je důležité vždy pracovat s čerstvými surovinami. Datum exspirace, které je uvedeno na obale, platí při uskladnění v suchém prostředí bez přístupu vzduchu. Pokračovat
|
1. května 2015
Vepřové maso si o marinádu přímo říká. Je šťavnaté, hezky prorostlé, a hlavně dokáže do sebe natáhnout tolik chuti, kolik mu jen dáte. Když se dobře naloží, umí být voňavé, jemné nebo pořádně řízné. Ať už připravujete krkovici, kotlety nebo bůček, marináda z něj udělá úplně jiný zážitek. Pokračovat
|