Novinky a recepty

Burčák je tu

Burčák je tu

Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti.Pokračovat
 
Zažijte Nusle jinak

Zažijte Nusle jinak

Nejen kořením živ je člověk a tak bychom Vás rádi upozornili na akci Zažít Nusle jinak, která se koná v sobotu 20. září od 11 hodin na náměstí Bratří Synků a v Čestmírově ulici. Akce by měla pomoci oživit Nusle a, což je i hlavním mottem události, poznat své sousedy. To je určitě nejen sympatické, ale i prospěšné.Pokračovat
 
Oregáno nebo dobromysl?

Oregáno nebo dobromysl?

Docela často se mě v obchodě zákazníci ptají, proč máme mezi kořením oregáno, ale v bylinkách dobromysl? Vždyť je to přece to samé! Jenže není.Pokračovat
 
Jak na domácí vanilkový cukr

Jak na domácí vanilkový cukr

Když 1. dubna vyšel na webu dTestu článek o testu vanilkových cukrů, myslela jsem, že šlo o apríl. Nejenom, že je průmyslově vyráběný vanilkový cukr 3-5x dražší, než když si jej vyrobíte doma, ale on dokonce ani často pravou vanilku neobsahuje. Nenechte se tedy tahat za nos a vyrobte si svůj vlastní vanilkový cukr.Pokračovat