26. listopadu 2019
Ťuk, ťuk. Slyšíte? To už Vánoce pomalu klepají na dveře a ptají se, jestli už pečete. Zatím tedy ještě není nutné panikařit, ale např. některé druhy perníčků, pro které zaručeně budete potřebovat naše perníkové koření, je vhodné začít péct tři týdny před Štědrým dnem. Pokračovat
|
29. října 2019
Letošní podzim byl nezvykle dlouho teplý a kdo by čekal na konci října takové krásné slunečné počasí. I když u nás v Království jsme spíše příznivci tepla, stejně se už od léta těšíme, až přijdou první chladné dny a my si konečně můžeme udělat pořádný svařák. Pokračovat
|
8. října 2019
Že kmín patří k nejznámějšímu druhu koření používaném v české kuchyni asi nikoho nemusíme dlouho přesvědčovat. Znáte ale všechny druhy kmínů, se kterými se můžeme v kuchyni setkat?
Když v kuchařce v seznamu ingrediencí narazíte na kmín, hned víte, že se bude jednat o klasický "náš" český kmín. Pokračovat
|
5. října 2019
To nejzajímavější z koření představila Michaela Schneedorferová z Království chuti v novém dílu pořadu České televize Hobby naší doby. Nejprve si s paní Jiřinou Bohdalovou povídali o tom, že namíchat si svojí vlastní směs koření nemusí být až tak těžké a stačí nám k tomu náš nos a jazyk. Pokračovat
|
28. září 2019
Ať už cestujete po zahraničních webových stránkách nebo jste na výletě v dalekých zemích, názvy koření v angličtině se vždy mohou hodit. Sepsali jsme proto malý česko-anglický slovníček názvů koření, který vám může pomoci se snadněji domluvit při identifikování tajemných chutí, které najdete na exotickém talíři. Pokračovat
|
28. září 2019
Snad každé koření má, kromě svého oficiálního názvu, ještě alespoň jedno, ale většinou rovnou celou řádku, dalších lidových a regionálních názvů. V následujícím přehledu naleznete všechny ty, na které jsme za dlouhá léta práce s kořením narazili. Pokračovat
|
28. září 2019
Francouzská kuchyně rozhodně patří k těm světově nejproslulejším a tak není divu, že mnoho názvů pokrmů má původ ve francouzštině. Pokud milujete Francii nebo se s francouzskými texty setkáváte z jiných důvodů, snad se vám bude hodit náš malý česko-francouzský slovníček názvů koření. Pokračovat
|
28. září 2019
Do německy hovořících zemí je to od nás opravdu kousek a tak se občas může hodit vědět jak se které koření v němčině nazývá. Ale ne, že tam budete jezdit koření nakupovat! :-) Pokračovat
|
28. září 2019
Studujete odborné nebo historické texty a potřebujete vědět, jak se název nějakého koření řekne latinsky? Připravili jsme pro vás přehled latinských názvů všech koření, které prodáváme. Pokračovat
|
29. srpna 2019
Jestli jste smutní, že se pomalu letní dny krátí a slunečních paprsků bude čím dál méně, tak si přijďte pro lahvinku burčáku, který k nám právě dorazil z Moravy. V hroznech moravského muškátu, ze kterého je vyroben, je totiž ukryto tolik sluníčka, že vás to rozzáří až do Mikuláše. Pokračovat
|
16. srpna 2019
V diskusním pořadu Káva o čtvrté na rozhlasových vlnách Dvojky Českého rozhlasu jsme si s moderátorem Tomášem Voženílkem povídali o koření. Nejprve jsme krátce řekli historii koření a jeho roli jak v dávných časech, tak i v dnešní moderní kuchyni. Pokračovat
|
23. července 2019
Rozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma.
Příprava domácího ledového čaje je tak snadná, že se u toho ani nezapotíte. Pokračovat
|
12. července 2019
Ovocné saláty jsou určitě favority především na dětských jídelníčcích a my starší si ovoce dopřáváme především v destilované nebo zkvašené podobě. Ovšem i odrostlejší gurmány nadchnete, když připravíte ovocný salát s následující pikantní medovou zálivkou. Pokračovat
|
26. června 2019
S radostí jsme dnes naším obchodem provedli žáky z pražského odborného učiliště Vyšehrad, kde se učí na cukráře.
Děvčatům a chlapcům z druhého ročníku jsme ukázali tuzemské i exotické koření a směsi, o kterých se v uplynulých týdnech učili a nyní tak měli možnost si jednotlivé druhy prohlédnout, očichat i ochutnat. Pokračovat
|
5. června 2019
Texaský dresink se hodí nejenom k pořádnému kusu grilovaného masa, ale připravíte z něj i dokonalý zeleninový salát. Pokračovat
|
27. března 2019
V sobotu 27. dubna 2019 vás všechny srdečně zveme do Národního zemědělského muzea v Praze, kde se koná tradiční Bylinkový den. Kromě zajímavých přednášek a workshopů se můžete zastavit i u našeho stánku, kde budeme mít výběr toho nejlepšího koření, bylinek a čajů z našeho obchodu.
|
16. února 2019
Milí zákazníci, rádi bychom Vás upozornili na změnu názvu u produktu Čertovo lejno.
Koření asafoetida, kterému se lidově říká Čertovo lejno, je aromatická pryskyřice z kořene rostliny ferula asafoetiada, která má velice příjemnou vůni a chuť podobnou cibuli a časneku. Pokračovat
|
1. února 2019
Pro ty z vás, kteří jste se přidali k aktivitě "Suchej únor", máme v nabídce speciální směsi čajů, kávy a koření, které vám pomůžou tento strastiplný měsíc přečkat. Pokračovat
|
31. prosince 2018
Už za pár hodin nastane nový rok, který bude mít přesně 365 dní. A my vám přejeme, abyste do každého toho dne měli tisíc chutí a aby vám každý ten den dalších tisíc nových chutí přinesl 😜. Pokračovat
|
21. listopadu 2018
Pokud se chystáte na výrobu adventního věnce, tak se u nás nezapomeňte zastavit pro badyán a skořici. Badyánky jsme pro vás ručně speciálně vybrali ty nejkrásnější. Pokračovat
|