Novinky a recepty

Tipy na vánoční dárek

Tipy na vánoční dárek

Opět přichází podzim a spolu s padajícím listím ze stromů padá na leckoho i neklid, způsobený blížícím se příchodem vánočních svátků. Vánoce všichni milujeme, již jen proto, že dávají opětovně rozhořet během roku trochu pohasínající lásce k bližnímu. A nejlépe když ji dáme najevo nějakým dárkem.Pokračovat
 
Skořicový domácí likér

Skořicový domácí likér

K přípravě vynikajícího domácího skořicového likéru potřebujete buď dvě tyčinky cejlonské skořice a přibližně 15 celých hřebíčků nebo můžete smíchat lžičku mleté cejlonské skořice a půl lžičky mletého hřebíčku. V obou případech přidáte půl lžičky mletého muškátového oříšku.Pokračovat
 
Burčák 2016

Burčák 2016

Loňský burčák z vinařství Petra Marady z Mikulčic se vyvedl a jak my, tak především vy, naši milí zákazníci, jsme si ho pochvalovali. Proto jsme s neskrývanou netrpělivostí čekali, kdy před obchodem zatroubí burčící dodávka z Moravy a co si na nás pan Marada letos přichystal.Pokračovat
 
Čaj nesmrtelnosti

Čaj nesmrtelnosti

Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti.Pokračovat
 
Malý indický bochánek

Malý indický bochánek

Co budeme potřebovat: Kurkuma Garam masala / tandori masala Římský kmín Postup přípravy: Hrníček červené čočky vaříme doměkka, osolíme, přidáme půl lžičky kurkumy a podle chuti římský kmín a půl lžičky koření masala. “Upastujeme” vidličkou. Ozdobíme drcenou chilli papričkou.Pokračovat
 
Pařížské pikantní karbanátky

Pařížské pikantní karbanátky

Klasické karbanátky, obalované ve strouhance, určitě každý zná. Vyzkoušejte ale tyto jemně pikantní karbanátky s pařížským pepřem potahované vajíčkovou krustou. Díky vaječnému potahu jsou uvnitř šťavnaté, vypadají nádherně a chutnají skvěle.Pokračovat
 
Skořicová bomba

Skořicová bomba

K přípravě skutečně vynikající chuťové bomby si připravte jeden banán, půlku hrušky nebo celé jablko, lžičku medu, půl lžičky kurkumy, špetku pepře, lžičku mleté cejlonské skořice a šťávu z půlky citrónu. Pokud nemáte rádi med, můžete místo něj přidat např. čerstvé královstvé datle medjool (pozor na pecku).Pokračovat
 
Královské datle Medjool

Královské datle Medjool

Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti.Pokračovat
 
Řepáková polévka

Řepáková polévka

Co budeme potřebovat: velká řepa dvě brambory mrkev, čtvrt celeru, petržel červená cibule dvě rajčata kysané zelí koření: pepř, sůl, koriandr celý, koriandr list, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Zeleninu nakrájíme na kostky, cibulku osmahneme na sádle a přidáme kostky, promícháme a zalejemePokračovat
 
PF 2016

PF 2016

Milí zákazníci, rádi bychom vám poděkovali za vaší přízeň a přejeme vám, ať nový rok má šťávu a přináší vám jen samou radost a slzy jen když to přeženete s pepřem :-).Pokračovat
 
Smetanové šampáňo

Smetanové šampáňo

Měli jste úspěšný rok? Tak to se musíte odměnit něčím výjimečným. A pokud holdujete bublinkám, na vašem svátečním stole či silvestrovské oslavě si v takovém případě své místo jistě zaslouží pravý sekt z Champagne či méně proslavený bráška Crémant ze sousedství.Pokračovat
 
Nakládaný hermelín s chilli nitěmi

Nakládaný hermelín s chilli nitěmi

Připravili jsme pro vás tip na jednoduchý, levný a originální dárek, který ocení každý gurmán i estét: nakládaný hermelín ozdobený chilli nitěmi. Vlastní příprava je stejná jako u klasického nakládaného hermelínu, případně i jiných plísňových sýrů.Pokračovat
 
Vánoční ochutnávka vín 2015

Vánoční ochutnávka vín 2015

Rádi bychom vás opět srdečně pozvali na ochutnávku vín z Francie, Itálie a Německa, která se bude konat v sobotu 5. prosince 2015 od 18 hodin v našem obchůdku. Ochutnávku povede a zajímavým výkladem doplní pan Petr Bejblík, který dlouhodobě v těchto oblastech vína osobně ochutnává, vybírá a dováží.Pokračovat
 
Šafrán v kuchyni i lékárničce

Šafrán v kuchyni i lékárničce

Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti.Pokračovat
 
Svatomartinská vína 2015

Svatomartinská vína 2015

Když víno chválí obchodník, nemusíte mu věřit. Ale když v novinách píší, že letošní ročník bude skvělý, musí to být pravda :-). Rádi bychom Vás informovali, že přijímáme předobjednávky na Svatomartinské víno, které se začne prodávat tradičně 11. listopadu v 11 hodin a 11 minut.Pokračovat
 
Kančí guláš

Kančí guláš

Podzim, kromě krásných barev v krajině, přináší i potěšení pro naše žaludky, protože přichází období zvěřinových hodů. Možná se divočiny v kuchyni bojíte, ale není to nic těžkého. Pojďme si udělat třeba kančí guláš, což je u nás bezesporu podzimní klasika.Pokračovat
 
Pikantní kuře Piri-piri

Pikantní kuře Piri-piri

Piri-piri je portugalská ostrá směs koření, jejímž základem jsou chilli papričky. Původně se omáčka Piri-piri připravovala z africké odrůdy velmi ostrých divoce rostoucích chilli papriček Piri-piri, které se též nazývají Africké ptačí oko.Pokračovat
 
Skořicová detoxikační kůra

Skořicová detoxikační kůra

Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti.Pokračovat
 
Burčák 2015

Burčák 2015

Rok se s rokem sešel a opět je tu vinaři a především milovníky vína netrpělivě očekávané období burčáku. Letos pro Vás máme burčák z vinařství Petra Marady z Mikulčic. Burčák je vyroben z hroznů odrůdy Müller Thurgau, které uzrály v obci Josefov u Hodonína. Cena za litr burčáku je 74,- Kč.Pokračovat
 
Soutěž o provozovnu Prahy 4

Soutěž o provozovnu Prahy 4

Bylo to pro nás velké překvapení, když nám jedna paní zákaznice říkala, že pro nás hlasovala v soutěži o provozovnu Prahy 4. O této soutěži, kterou pořádá úřad městské části Praha 4, jsme totiž nevěděli a tak jsme se do ní ani nepřihlásili.Pokračovat
 
myTaste.cz