Jehněčí pečeně s bylinkovo-česnekovou krustou

Jehněčí pečeně s bylinkovo-česnekovou krustou

 

Jehněčí pečeně s bylinkovo-česnekovou krustou

Ah, jehněčí! Tahle delikatesa má v kuchyni zvláštní místo. Je to ten druh masa, který, když je připraven správně, dokáže proměnit i jen tak obyčejnou neděli ve slavnostní hostinu. Pro přípravu výjimečného jehněčího dnes sáhneme po našem oblíbeném koření Jehněčí a skopové a zkombinujeme ho s čerstvými bylinkami a česnekem. Představte si, jak se spojí vůně rozmarýnu a česneku s intenzivní chutí tohoto koření, a vytvoří se tak dokonalý symfonický orchestr chutí.

Co budeme potřebovat:

  • 1,5 kg jehněčí kýty
  • 3 polévkové lžíce koření Jehněčí a skopové
  • 4 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce jablečného octa
  • olivový olej
  • sůl

Jak na to:

  1. Předehřejte troubu na 190 °C. Jehněčí kýtu omyjte a osušte papírovými ručníky.
  2. Stroužky česneku oloupejte a prolisujte.
  3. V malé misce smíchejte česnek, koření Jehněčí a skopové a sůl s olivovým olejem, abyste vytvořili marinádu. Tuto směs rovnoměrně potřete po celé jehněčí kýtě.
  4. Jehněčí kýtu umístěte do pekáče, podlijte cca. 250 ml vody a přikryjte víkem nebo alobalem.
  5. Pečte v předehřáté troubě přibližně 1 hodinu.
  6. Před dokončením pečení smíchejte olivový olej s medem, jablečným octem a nasekaným rozmarýnem a tuto směs potřete na jehněčí. Pokud je třeba, podlijte vodou a pečte dalších 30 minut, dokud se na povrchu nevytvoří krásná karamelizovaná krusta.
  7. Nechte maso před krájením odpočinout 10 minut a můžete servírovat.