Pařížské pikantní karbanátky

 
 Pařížské pikantní karbanátky

Klasické karbanátky, obalované ve strouhance, určitě každý zná. Vyzkoušejte ale tyto jemně pikantní karbanátky s pařížským pepřem potahované vajíčkovou krustou. Díky vaječnému potahu jsou uvnitř šťavnaté, vypadají nádherně a chutnají skvěle.

Co budeme potřebovat?

¾ kg mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí, dle vlastních preferencí)
1 střední cibule
4 stroužky česneku
3 vejce
2 hrsti strouhanky
2 polévkové lžíce sójové omáčky
2 polévkové lžíce pařížského pepře
2 lžičky soli

Postup přípravy

Do mísy nasypeme strouhanku, nadrobno nakrájenou cibulku, podrtíme stroužky česneku, rozklepneme vajíčko, přidáme pařížský pepř a dvě lžičky soli. Pak přilijeme trochu vody a dvě polévkové lžíce sójové omáčky.

Po promíchání ingrediencí přidáme mleté maso a vše důkladně prohněteme, aby se strouhanková směs dokonale spojila s masem.  Půl hodinky si odpočineme a počkáme, až se chutě vzájemně propojí a můžeme se vrhnout na výrobu karbanátků. Aby se vám při vytváření bochánků masová směs nelepila na ruce, namáčejte si je do vody.

Když máte karbanátky připravené, dejte do hlubší pánve rozehřát olej nebo sádlo a mezitím rozšlehejte do mističky dvě vajíčka se špetkou soli nebo kapkou sójové omáčky. Před vkládáním karbanátků na pánev vždy bochánek protáhněte vajíčkem, aby při smažení vytvořilo tenkou krustičku. Smažte 15 minut po obou stranách.